Recorduri de mesaje pe Facebook şi pe Twitter, în timpul meciului din finala Cupei Mondiale

Meciul dintre Germania şi Argentina din finala Cupei Mondiale a fost foarte popular şi pe reţelele de socializare, pe Twitter înregistrându-se un record de 618.725 de mesaje publicate într-un minut, iar pe Facebook - 280 de milioane de interacţiuni între 88 de milioane de utilizatori.

809 afișări
Imaginea articolului Recorduri de mesaje pe Facebook şi pe Twitter, în timpul meciului din finala Cupei Mondiale

Recorduri de mesaje pe Facebook şi pe Twitter, în timpul meciului din finala Cupei Mondiale (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit platformei online Twitter, momentul în care jucătorul Germaniei Mario Gotze a înscris în poarta Argentinei a generat 618.725 de postări într-un minut, depăşind astfel precedentul record înregistrat în acest campionat, în meciul din semifinale în care Germania a bătut Brazilia, cu 7 - 1, informează theguardian.com. Golul al cincilea reuşit de germani prin Sami Khedira a suscitat atunci cele mai multe comentarii, 580.166 de postări într-un minut.

Cu toate acestea, totalul de 32,1 milioane de postări publicate pe Twitter în timpul meciului de duminică seară nu a reuşit să depăşească recordul de mesaje înregistrat în timpul partidei dintre reprezentativele Braziliei şi Germaniei, când au fost postate 35,6 milioane de mesaje.

De asemenea, un selfie, publicat pe platforma online de jucătorul german Lukas Podolski, în care coechipierul său Bastian Schweinsteiger îl sărută pe obraji, imediat după victorie, a fost redistribuit pe Twitter de peste 88.620 de ori şi a primit 78.169 de aprecieri.

O altă fotografie, numită de fotbalist "Selfie 2", în care Podolski apare alături de cancelarul german Angela Merkel a fost redistribuită pe Twitter de 25.022 de ori şi a primit 29.809 de aprecieri.

În ceea ce priveşte reţeaua de socializare Facebook, 88 de milioane de utilizatori din întreaga lumea au interacţionat de 280 de milioane de ori, prin intermediul postărilor, "like-urilor" şi a comentarilor, în timpul finalei Cupei Mondiale.

Astfel, a fost depăşit recordul anterior de interacţiuni, 245 de milioane, înregistrat la Super Bowl, în 2013. Potrivit reprezentanţilor Facebook, cei mai activi utilizatori pe reţeaua de socializare au fost din Statele Unite ale Americii, Brazilia, Argentina, Germania şi Indonezia.

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei de duminică, de pe arena Maracana din Rio de Janeiro, obţinută după prelungiri, scor 1-0, în faţa selecţionatei Argentinei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Mario Gotze, în minutul 113, după o pasă de la Andre Schurrle.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici