Romanul „De partea bună a ierbii”, de Răsvan Popescu, a fost lansat la Iaşi

Romanul "De partea bună a ierbii", de Răsvan Popescu, va fi lansat, marţi, de la ora 14.00, la Librăria Cartea Românească din Iaşi, arată un anunţ al editurii.

298 afișări
Imaginea articolului Romanul „De partea bună a ierbii”, de Răsvan Popescu, a fost lansat la Iaşi

Romanul „De partea bună a ierbii”, de Răsvan Popescu, a fost lansat la Iaşi

Despre cartea "De partea bună a ierbii", publicată recent la Editura Cartea Românească, vor vorbi Cassian Maria Spiridon, poet şi eseist, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iaşi, şi scriitorii Nichita Danilov şi Adi Cristi.

"Puterea stă în credinţă, aşa a fost învăţat de mic eroul acestei povestiri. Dar apoi l-a pierdut pe Dumnezeu în urma unei drame personale. S-a răzvrătit, a rătăcit drumul, s-a îndepărtat de toţi şi de toate. Îl va regăsi pe Dumnezeu? Sau măcar se va reconcilia cu oamenii? Aşteptare, încordare… Până la urmă, este şi o poveste despre vârste, ca nişte trepte spre cer", explică Răsvan Popescu.

TITLURILE ZILEI

Scriitorul developează imaginea unei derive afective în cele şapte capitole ale volumului lansat la jumătatea lunii noiembrie, o derivă care încearcă să găsească în permanenţă repere în obiectele recuperate dintr-un proces al devenirii ajuns amintire.

Răsvan Popescu s-a născut în anul 1962, în Bucureşti. Este scriitor şi scenarist. A debutat editorial în 1991 cu volumul de proză scurtă "Subomul". A urmat romanul "Prea tîrziu" (1996), ecranizat de Lucian Pintilie, film selectat la Festivalul de la Cannes.

Alături de Radu Aldulescu a reluat colaborarea cu Lucian Pintilie în 1998, la filmul "Terminus Paradis", premiat la Festivalul Internaţional de la Veneţia. În 1999 publică romanul "Omul cu cioc şi gheare", ecranizat de Nicolae Mărgineanu sub titlul "Faimosul Paparazzo". În 2002 apare jurnalul "Purtătorul de cuvânt"; revine la acelaşi gen în "Cutia cu maimuţe" (2013). În 2005 publică romanul "Femeia visurilor", ecranizat de Dan Piţa; va colabora cu regizorul şi la următorul său film, "Ceva bun de la viaţă", premiat la Mons. Alte două pelicule sunt inspirate de povestiri care se regăsesc în volumul "Noro", în regia regretatului Radu Gabrea, şi "Război în bucătărie", realizat de Marius Barna. În 2015 apare romanul "Oameni care nu contează".

Răsvan Popescu a fost preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), între 2007 şi 2012. În prezent este vicepreşedinte CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici