Romanul "Fă-ţi patul şi dormi! ", de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie - Mediafax

Romanul "Fă-ţi patul şi dormi! ", de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie

Romanul "Fă-ţi patul şi dormi! ", de Stelian Ţurlea, care include şi episoade din istoria societăţii româneşti antebelice, a fost retipărit la editura Tritonic, la 21 de ani de la prima ediţie, într-un an în care se sărbătoreşte centenarul Marii Uniri.

74 afişări

Imaginea articolului Romanul "Fă-ţi patul şi dormi! ", de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie

Romanul "Fă-ţi patul şi dormi! ", de Stelian Ţurlea, la a doua ediţie

La vremea primei ediţii, criticul literar Alex Ştefănescu scria: "Personajul-narator al romanului, un tânăr simpatic, de douăzeci de ani, poreclit de prietenii săi Popeye, nimereşte printr-un concurs de împrejurări într-o echipă de fotbal şi face o suită de experienţe care îl maturizează. Cunoaşte gloria şi decăderea jucătorului de fotbal, pe care îl aclamă mii de oameni, dar care, după ce suferă un accident, este uitat de toată lumea, trăieşte o frenetică dragoste senzuală cu frivola Alis, se îndrăgosteşte din toată inima lui de tânăr sensibil de o fată cu personalitate, Ligia, se avântă cu generozitate în vârtejul prieteniei cu cei de vârsta lui. O adevărată şcoală o constituie întâlnirile cu un om de modă veche, Nibi, în vârstă de aproape o sută de ani, întâlniri în cursul cărora bătrânul îi evocă episoade din istoria societăţii româneşti antebelice. Alternarea scenelor de viaţă tinerească, din vremea noastră, cu momente din prima jumătate a secolului are un remarcabil efect artistic. Sunt, de fapt, două planuri epice, care se pun în valoare reciproc, prin contrast".

 

Printre altele, în roman sunt amintite mai multe episoade puţin cunoscute ale acelei epoci, extrase din memoriile, însemnările, notele şi rapoartele unor iluştri oameni ai neamului.

Stelian Ţurlea este autor a douăzeci şi două de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şase albume.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
STELIAN ŢURLEA ,
ROMAN ,
RETIPĂRIRE

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.