"Salonul Ludicilor", un volum colectiv cu poezii de Mălăele şi Brumaru, lansat la Bucureşti

Volumul colectiv de poezie "Salonul Ludicilor", care cuprinde texte semnate, printre alţii, de Horaţiu Mălăele, Emil Brumaru, Mircea Dinescu şi Şerban Foarţă, apărut "sub direcţia" actorului George Mihăiţă, a fost lansat marţi seară la Bucureşti, în cadrul festCO - Festivalul Comediei Româneşti.

548 afișări
Imaginea articolului "Salonul Ludicilor", un volum colectiv cu poezii de Mălăele şi Brumaru, lansat la Bucureşti

Actorul Horaţiu Mălăele (Imagine: Ştefan Sandu/Mediafax Foto)

"Salonul Ludicilor" este un proiect editorial al festCO - Festivalul Comediei Româneşti, ediţia a XII-a, un eveniment organizat de Teatrul de Comedie din Bucureşti, care este condus de actorul George Mihăiţă.

"Consider cartea asta un mare cadou de suflet pe care l-am primit", a declarat George Mihăiţă, marţi seară, la evenimentul de lansare a volumului "Salonul Ludicilor", care a avut loc la restaurantul poetului Mircea Dinescu din centrul vechi al Capitalei.

TITLURILE ZILEI

George Mihăiţă a citit la eveniment poezia "Moscova nu crede în lacrimi", de Mircea Dinescu, care apare în cartea "Salonul Ludicilor" şi pe care actorul a spus că, în viitorul apropiat, o va include în repertoriul său de recitaluri.

Autorii cărţii "Salonul Ludicilor" sunt, în ordine alfabetică, Emil Brumaru, Romulus Bucur, Dan Mircea Cipariu, Ioana Crăciunescu, Mircea Dinescu, Florin Dumitrescu, Horia Gârbea, Sorin Gherguţ, Şerban Foarţă, Florin Iaru, Horaţiu Mălăele, Ion Mureşan, Lucian Perţa, Ioan Es Pop, Bogdan O.Popescu, Simona Popescu, Nicolae Prelipceanu, George Stanca, Adrian Suciu, Eugen Suciu, Robert Şerban, Grigore Şoitu şi Paul Vinicius.

"Salonul Ludicilor"a apărut la Editura Tracus Arte din Bucureşti, în 1.049 de exemplare, cu o copertă de Mihai Zgondoiu şi cu desene şi caricaturi de Horaţiu Mălăele. Selecţia autorilor din volum a fost realizată de Dan Mircea Cipariu, iar prefaţa cărţii este semnată de Ioan Groşan. 49 de exemplare din volum apar numerotate de la 1 la 49, în ediţie bibliofilă.

Unii dintre autori, între care Horia Gârbea, Sorin Gherguţ, Horaţiu Mălăele, Bogdan O.Popescu, Adrian Suciu, Dan Mircea Cipariu şi Mircea Dinescu, au citit poezii din "Salonul Ludicilor" la evenimentul de lansare a volumului. Alături de aceştia şi de George Mihăiţă au fost prezenţi la eveniment actorii Dorina Chiriac şi Marcel Iureş, dar şi preşedintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu.

"De câţiva ani, George Mihăiţă mi-a tot vorbit despre un proiect al unei antologii a umorului liric scrisă de autori români în viaţă. Acum reuşim să împlinim acest vis, cu o antologie care va face istorie şi va produce cititorilor ei certe delicii de lectură. E o carte care va crea dependenţă tuturor celor care au şi umor, şi nevoie de poezia trăită şi de lumea visată", a spus Dan Mircea Cipariu, coordonatorul antologiei "Salonul ludicilor".

De asemenea, Ioan Groşan spune în prefaţa "Salonului Ludicilor" că antologia începe, alfabetic, cu Emil Brumaru, "urmat de nu mai puţin de 21 de condeieri, fiecare cu 'păsărica' lui ludică". "În concluzie, acest 'Salon' pe care vi-l propunem nu este un 'Salon al Refuzaţilor', ci, dimpotrivă, un 'Salon al Iniţiaţilor' în marea poezie, fie ea atinsă de un virus ludic. Aşadar - un regal", mai spune Ioan Groşan.

Cartea "Salonul Ludicilor" va fi prezentată şi la Târgul de carte Bookfest de la Romexpo, sâmbătă, de la ora 14.00, la standul Tracus Arte - APLER (Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici