"Şcoala Discovery": Peste 20 de programe pentru elevi vor fi difuzate, de luni, pe Discovery Channel

Proiectul "Şcoala Discovery" revine cu peste 20 de noi programe educative, care vor fi difuzate de luni pe Discovery Channel, odată cu începerea noului an şcolar.

1029 afișări
Imaginea articolului "Şcoala Discovery": Peste 20 de programe pentru elevi vor fi difuzate, de luni, pe Discovery Channel

"Şcoala Discovery": Peste 20 de programe pentru elevi vor fi difuzate, de luni, pe Discovery Channel (Imagine: scoala.discovery.ro)

Lansat la începutul anului 2012, "Şcoala Discovery" este un proiect dezvoltat de Discovery Education, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Discovery Networks. Proiectul este conceput pentru a susţine învăţământul ştiinţific în România prin furnizarea unor resurse suplimentare care să sporească interesul elevilor pentru materii ca matematica, fizica, chimia şi biologia. Proiectul îşi propune să-i încurajeze pe profesori şi elevi să utilizeze resurse audio-video la orele de curs şi să înveţe cu ajutorul televiziunii Discovery Channel.

Începând de luni, "Şcoala Discovery" aduce peste 20 de noi programe educative, care vor fi difuzate în fiecare zi, de la ora 15.00, pe Discovery Channel şi, în reluare, sâmbăta şi duminica, de la ora 08.00, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Ca şi până acum, programele vor aborda diverse subiecte din matematică, fizică, chimie, biologie şi alte ştiinţe, cum ar fi geologie şi genetică. În plus, în urma feedback-ului primit de la profesorii români, o parte dintre programe vor putea fi vizionate online sau descărcate de pe site-ul scoala.discovery.ro.

"Încă de la lansare, ne-am dorit ca resursele «Şcolii Discovery» să fie accesibile cât mai multor persoane, iar faptul că Discovery Channel ajunge în aproape fiecare locuinţă din România a făcut posibil acest lucru. Acum ne-am propus să facem încă un pas - începând din septembrie, conţinutul video devine disponibil şi online, astfel încât profesorii şi elevii să îl poată utiliza oricând doresc. Mai mult, am adăugat în grila noastră programe noi, pentru a spori interesul elevilor faţă de matematică, fizică sau chimie", a declarat Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA.

Potrivit comunicatului, evaluarea primei etape a proiectului şi rezultatele foarte bune înregistrate în rândul profesorilor şi elevilor care au utilizat aceste resurse au stat la baza continuării proiectului în noul an şcolar. Astfel, în lunile iunie şi iulie, după aproximativ şase luni de proiect, Discovery Networks a solicitat companiei de cercetare de piaţă Mercury Research un studiu cantitativ în rândul celor 100 de profesori din toată ţara care fuseseră instruiţi să utilizeze resursele "Şcoala Discovery".

Potrivit rezultatelor studiului, 97% dintre profesorii intervievaţi au utilizat la clasă cu elevii resursele "Şcoala Discovery", în semestrul al doilea, în timp ce 85% dintre ei consideră că "Şcoala Discovery" este un proiect util sau foarte util, care i-a ajutat pe elevi să înţeleagă mai bine anumite noţiuni abstracte. De asemenea, 78% dintre profesori au declarat că interesul elevilor faţă de materii precum matematica, fizica, chimia şi biologia a crescut semnificativ datorită modalităţii accesibile de prezentare a informaţiilor. În ceea ce priveşte rezultatele şcolare ale elevilor din clasele unde au fost utilizate resursele proiectului "Şcoala Discovery", profesorii au remarcat o creştere de aproape 5% a mediei generale. De asemenea, proiectul a avut un impact pozitiv asupra prezenţei elevilor la ore.

Totodată, potrivit studiului, 76% dintre profesori au urmărit programele "Scoala Discovery" în afara orelor de clasă şi au recomandat elevilor să le vizioneze în timpul lor liber, iar peste 60% au accesat site-ul scoala.discovery.ro ca să descarce ghidurile pentru profesori sau să afle programul TV al proiectului. 52% dintre profesori consideră că principalul beneficiu al proiectului este noua abordare a materiilor ştiinţifice, care constă în utilizarea metodelor moderne, iar 78% dintre participanţii la studiu consideră că implicarea Discovery Networks în procesul educativ este utilă sau extrem de utilă.

Pe 16 ianuarie anul acesta, Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a lansat proiectul "Şcoala Discovery", o iniţiativă destinată susţinerii învăţământului ştiinţific din şcolile şi liceele româneşti şi integrării resurselor audio-video şi new media în procesul de educaţie. Şcoala Discovery are două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, difuzată pe Discovery Channel în România, şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară din Romania. Acest proiect este accesibil tuturor profesorilor şi elevilor din România.

Programele din seria "Şcoala Discovery" sunt difuzate pe Discovery Channel, care este prezent în peste 90% din locuinţele din România ce beneficiază de acces la televiziunea prin cablu sau satelit.

În ianuarie 2012, Discovery Networks a organizat o sesiune de formare profesională pentru 100 de profesori din toată ţara, unde experţi americani din cadrul Discovery Education le-au vorbit cadrelor didactice despre utilizarea resurselor audio-video în procesul de predare.

Discovery Networks CEEMEA este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare.

În România, Discovery Networks distribuie în prezent Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase şi ID Investigation Discovery.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici