Semnificaţii istorice pentru data de 25 mai

La data de 25 mai 1817 are loc deschiderea oficială a muzeului Naţional Bruckenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din România.

1160 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru data de 25 mai

Semnificaţii istorice pentru 25 mai

1803 - S-a născut Ralph Waldo Emerson, filosof, publicist şi poet american, fondatorul transcendentalismului (d. 1882).


1920 - S-a inaugurat Opera Română din Cluj, cu opera "Aida" de Giuseppe Verdi.


1963 - A fost înfiinţată Organizaţia Unităţii Africane, destinată să unească eforturile ţărilor membre pentru a asigura stabilitatea continentului african.


1995 - Preşedintele SUA, Bill Clinton, a adresat o scrisoare Congresului american în care recomanda prelungirea clauzei naţiunii celei mai favorizate pentru România.


1997 - Zona Liberă Galaţi (ZLG) a fost formal inaugurată, prin instituirea regimului de zonă liberă şi inaugurarea punctului de control al trecerii frontierei şi a celui vamal.


1998 - Preşedintele României, Emil Constantinescu, a promulgat Legea privind statutul Băncii Naţionale a României.


2002 - A încetat din viaţă poetul Ştefan Augustin Doinaş: "Cartea mareelor", "Anotimpul discret", "Interiorul unui poem" (n.26 aprilie 1922).


2005 - A încetat din viaţă producătorul britanic de film Ismail Merchant, care a produs "Howards End", "Cameră cu vedere" şi "Rămăşiţele zilei" (n. 1936).


2007 - Legea privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate a fost publicată în Monitorul Oficial


2007 - A încetat din viaţă fostul atlet Victor Firea, primul reprezentant al României în structurile Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF)


2008 - Marian Crişan a câştigat premiul Palme d'Or al Festivalului de la Cannes, pentru scurtmetrajul "Megatron".

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici