Stelian Tănase: Salariile ”vârfurilor” TVR sunt barate la 70 milioane lei. Nistorescu are mai mult

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, la Parlament, că salariile "vârfurilor" din TVR sunt "barate la 70 de milioane de lei", colaboratorii primesc în medie un salariu de 2.000 de euro, însă Cornel Nistorescu primeşte o sumă mai mare, pe care nu a precizat-o.

1570 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase: Salariile ”vârfurilor” TVR sunt barate la 70 milioane lei. Nistorescu are mai mult

Stelian Tănase: Salariile ”vârfurilor” TVR sunt barate la 70 milioane lei. Nistorescu are mai mult (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Stelian Tănase a fost audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce", după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

Deputatul PSD Florin Pâslaru l-a întrebat pe Stelian Tănase care este salariul mediu al unui salariat în televiziune şi cât primesc "vârfurile, vedetele din televiziune". "Mă uit la televizor, văd anumite emisiuni cu anumite vedete sau colaboratori. Aud că salariile sunt foarte mari, de la 3.000 până la 10.000 de euro, şi ratingul nu a crescut", a spus Pâslaru.

"Salariile vârfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, în medie, de 2.000 de euro, cu una sau două excepţii care sunt mai mari sau au formule de plată în care noi nu putem să numărăm cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi. Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie să spun public cât primeşte, pentru că este un contract confidenţial", a spus Stelian Tănase.

El a mai atras atenţia că sunt vedete care primesc venituri de la TVR, însă aceşti bani includ şi costurile de producţie. "Cum erau şi salariile celor două vedete feminine care au stârnit atât scandal în presă. Sunt şi costuri de producţie (...) cu banii respectivi trebuie să acopere multe costuri din producţia respectivă", a spus Tănase.

Stelian Tănase a susţinut însă că el nu negociază direct salariile colaboratorilor TVR, iar dacă ar fi făcut acest lucru ar fi fost "mai drastic".

"Eu nu negociez aceste salarii niciodată. Aceste salarii se negociază de către producătorul general (Cristian Zgabercea, n.r.), conform unei înţelegeri. Este treaba lui, pentru că el poate să calculeze costuri. Eu nu am nici competenţa şi nici nu doresc să mă amestec în asemenea detalii. Ştiu că mi s-a făcut acuzaţia că mi-am adus prietenii. Întâmplător sunt prieten cu toţi primii o sută de jurnalişti din România şi dintre ei am selecţionat câţiva, care cred eu că ar putea să facă televiziune, dar eu nu negociez şi n-am negociat niciun salariu. N-am rostit nicio sumă faţă de nimeni. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuţii să ceară o sumă în faţa mea, dar l-am trimis să-şi negocieze contractul în altă parte", a afirmat Stelian Tănase.

De asemenea, el a amintit că Comitetul Director al TVR a propus Consiliului de Administraţie al instituţiei reducerea timpului de lucru şi implicit a veniturilor angajaţilor, pentru ca televiziunea publică să facă economii. "Această măsură a fost respinsă de către CA, neoferindu-mi o măsură alternativă. Eu am propus tăierea corespunzătoare a salariilor începând cu salariul meu. Eu sunt pe salariul predecesorilor mei, când am venit în televiziune nu mi-am mărit salariul cu niciun euro. Şi nici nu am de gând s-o fac", a spus Stelian Tănase.

El nu a precizat ce salariu primeşte, însă a precizat că "este foarte mic". "Înainte să ajung în TVR, veniturile mele erau de patru-cinci ori mai mari. Deci nu sunt atât de mari salariile cum vă imaginaţi", le-a mai spus Stelian Tănase parlamentarilor din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor.

Tănase are un salariu de "peste 3.000 de euro", după cum a afirmat Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR, într-un comunicat remis MEDIAFAX în 19 septembrie.

În acelaşi comunicat, SPUSTV spunea că "aproape 1.000 de angajaţi ai TVR au salariul minim pe funcţie", iar "realizatori cu premii internaţionale câştigă 2.200 de lei net după o carieră de 30 de ani de televiziune".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici