Stelian Tănase spune că a avut impresia că a fost monitorizat în timpul unei vizite la Paris

Stelian Tănase, director general interimar al TVR, a declarat, miercuri, că în vizita oficială pe care a făcut-o la Paris a avut impresia că ar fi fost monitorizat de anumite persoane, sugerând că ar fi implicat SRI, dar, contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Serviciului au refuzat să comenteze.

296 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase spune că a avut impresia că a fost monitorizat în timpul unei vizite la Paris

Stelian Tănase (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări privind deplasarea sa recentă la Paris, Stelian Tănase a spus că a fost în capitala franceză în calitatea sa oficială de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

"A fost Congresul URTI (Uniunea Internationala de Radio si Televiziune), am fost invitat ca director general, deci absolut oficial. Evenimentul a durat două zile jumate. Am stat la Paris mai mult pentru că am avut multe întâlniri. Aş fi fost foarte fericit să fac o vacanţă, dar n-am făcut nicio vacanţă. Pot să vă spun că de sâmbătă, de când am ajuns, am fost luat în primire de domnul Dinu Flămând care este ministru consilier acolo (la Ambasada României de la Paris, n.r.), care m-a plimbat prin tot felul de întâlniri oficiale, printre care unele mai interesante, unele mai puţin interesante (...) Când mergi la Congres nu poţi discuta cu nimeni, dar trebuie apoi, în particular, să-l inviţi undeva sau să te invite undeva să mai discuţi. M-am întâlnit cu directorul France Televisions, cu (reprezentanţi ai, n.r.) ARTE, cu TV5, cu multă lume (...) Plus garnitura de şefi de la URTI, pentru că acum s-a schimbat acolo conducerea. Am discutat cu cei vechi ca să aflăm în a doua zi că garnitura se va schimba. Şi am făcut cunoştinţă cu aceşti oameni. Am vorbit la France Culture de pildă, cu ARTE am reuşit să ajungem la o înţelegere foarte interesantă (...) - ca să vă spun şi conţinutul discuţiei, deşi probabil că la SRI au ajuns deja, puteţi să consultaţi, pentru că am avut impresia la un moment dat că acolo sunt monitorizat; mi s-a părut la un moment dat -; dar ce am făcut util, pentru că aici am ajuns la nişte chestii punctuale. Noi aveam o relaţie bună cu ARTE dinainte. M-am dus pe un teren pregătit. Anul asta avem o sută de ani de la primul Război Mondial (...) Am discutat cu dânşii să ne dea filme documentare pe această temă. În acest an avem 25 de ani de la prăbuşirea regimurilor comuniste. De asemenea, am negociat pentru un pachet de filme (...) Avem Anul Brâncoveanu (...) Am discutat ca să ne dea anumite filme care au legătură (cu acest eveniment, n.r.)", a spus Stelian Tănase.

În legătură cu France Televisions, Stelian Tănase a spus că a avut "discuţii foarte utile". "M-a interesat foarte mult cum funcţionează un asemenea colos de televiziune", a spus Tănase.

Stelian Tănase a mai spus că nu doreşte să dea nume ale persoanelor care l-ar fi monitorizat la Paris.

"E vorba că cineva vrea să vadă când te duci acolo şi când pleci de acolo cu cine te vezi, la ce oră. Eu am respectat strict programul oficial, pentru că eu am o lungă experienţă cu cetăţenii respectivi (...) Nu vreau să dau nume (...) Având impresia că se va întâmpla lucrul ăsta, am luat atitudinea strict oficială, am respectat strict calendarul de întâlniri care mi s-a pus pe masă şi n-am ieşit din el o clipă. Duminică m-am plimbat în jurul hotelului cam trei ceasuri pentru că îmi picase o întâlnire (...) Dar se întâmplă. Cred că în ambasade şi în locuri de astea sunt încă multe personaje care ar trebui să nu mai fie după 25 de ani", a spus Stelian Tănase.

Stelian Tănase nu a precizat în conferinţa de presă în ce perioadă a făcut respectiva vizită oficială la Paris. Însă, pe blogul personal, Stelian Tănase scria în data de 15 februarie: "Am revenit joi seara (13 februarie, n.r.) de la Paris, unde am participat la congresul URTI, o organizaţie internaţională care reuneşte canale de televiziune şi posturi de radio".

Contactat de MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat că Serviciul nu comentează afirmaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici