Steve Jobs: Toate căr­ţile, mate­rialele edu­caţionale şi evaluările ar tre­bui să fie inte­ractive şi di­gi­ta­lizate

Un sistem educaţional în care profesorii predau de la tablă pe baza unor manuale şi în care sindicatele au foarte multă putere nu poate genera inovaţie şi oferi companiilor de tehnologie din Statele Unite oamenii de care are nevoie pentru a nu-şi externaliza masiv activitatea în ţări precum China, i-a spus Steve Jobs preşedintelui american Barack Obama, potrivit biografiei autorizate a fostului lider al Apple, carte care este disponibilă la chioşcuri numai împreună cu Ziarul Financiar din data de 18 iunie.

300 afișări
Imaginea articolului Steve Jobs: Toate căr­ţile, mate­rialele edu­caţionale şi evaluările ar tre­bui să fie inte­ractive şi di­gi­ta­lizate

Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până când sindicatul profesorilor nu este anihilat, nu va exista aproape nicio speranţă pentru reforma în educaţie.

Profesorii ar trebui trataţi ca nişte profesionişti, nu ca nişte muncitori care lucrează la linii de asamblare. Directorii de şcoli ar trebui să îi poată angaja şi concedia pe pro­fe­sori în funcţie de competenţe, i-a spus Jobs lui Oba­ma. "Şcolile ar tre­bui să rămână des­chise până la ora şase seara şi să funcţio­neze 11 luni pe an. Este absurd că şcoa­la americană încă se mai bazează pe profesori care stau la tablă şi pe ma­nuale. Toate căr­ţile, mate­rialele edu­caţionale şi evaluările ar tre­bui să fie inte­ractive şi di­gi­ta­lizate, adap­tate la fiecare elev, în acest fel ob­ţi­nându-se răs­pun­suri în timp real", potrivit biografiei autorizate a fostului lider al Apple, scrisă de Walter Isaacson.

Citeşte mai multe despre despre biografia lui Steve Jobs pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici