TIFF 2015: Masterclass-uri Transilvania Talent Lab, cu Nastassja Kinski şi Clare Downs

Programul Transilvania Talent Lab, din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), va cuprinde o serie de masterclass-uri cu câţiva dintre cei mai interesanţi invitaţi ai evenimentului, între care se numără actriţa Nastassja Kinski şi scenarista Clare Downs.

255 afișări
Imaginea articolului TIFF 2015: Masterclass-uri Transilvania Talent Lab, cu Nastassja Kinski şi Clare Downs

Nastassja Kinski (Imagine: Hepta)

Pe lângă seminarii, ateliere de lucru şi de studiu aplicate pe proiectele participanţilor, programul Transilvania Talent Lab (TTL) din cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va cuprinde o serie de masterclass-uri cu intrare liberă, deschise publicului larg, cu câţiva dintre cei mai interesanţi invitaţi ai festivalului.

Toţi cei dornici să întâlnească actori, regizori şi alţi profesionişti ai industriei de film pot participa la masterclass-urile Transilvania Talent Lab 2015, care vor avea loc pe 4 şi 5 iunie, în Mansarda Napoca 15, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Întâlnirile vor debuta pe 4 iunie, la ora 15:00, cu Clare Downs, scenaristă cu experienţă vastă în consultanţa pe scenarii şi ateliere de scenaristică, lector invitat la National Film and Television School şi De Montfort University, Marea Britanie, producător pentru The Dress (1985, BAFTA), High Season (1987, San Sebastian IFF), fost co-director al Asociaţiei Producătorilor Independenţi şi membru fondator al echipei de analiză scenaristică a EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs.

O întâlnire dedicată noilor modalităţi de distribuţie de film va avea loc de la ora 17:30, în aceeaşi zi, când publicul poate discuta cu Jon Reiss în cadrul masterclass-ului "Connect with Audiences in the New Digital Landscape". Reiss este producător şi regizor de film documentar, catalogat de publicaţia Variety drept unul dintre cei "10 regizori ai momentului, de urmărit". Printre producţiile sale se numără "Bomb It" (2007), despre graffiti şi bătălia pentru spaţiul vizual public, experienţă care a condus la publicarea volumului "Think Outside the Box Office: The Ultimate Guide to Film Distribution in the Digital Era". În paralel, Reiss predă un curs de regie în cadrul California Institute of the Arts. Masterclass-ul este prezentat în parteneriat cu American Film Showcase şi va fi moderat de Gosia Kucharska, expert new media, cu experienţă în crowdsourcing şi audience development.

Pe 5 iunie, programul masterclass-urilor începe de la ora 10:00, cu un invitat în cadrul secţiunii speciale "Norwave", focusul dedicat cinematografiei norvegiene la TIFF 2015. Eirik Svensson, tânăr regizor ale cărui prime două lungmetraje - "Cineva ca tine/ Must Have Been Love" (2013) şi "O noapte în Oslo/ One Night in Oslo" (2014) - fac parte din programul festivalului de anul acesta, este prezent la TIFF cu sprijinul Norwegian Film Institute.

De la ora 12:00, regizorul Mircea Daneliuc vine la TIFF pentru o rară întâlnire cu publicul, moderată de Tudor Giurgiu. Masterclass-ul face parte din retrospectiva dedicată cineastului, care mai cuprinde 11 lungmetraje, un scurtmetraj şi o expoziţie.

Celebra actriţă Nastassja Kinski, onorată anul acesta la TIFF cu Premiul Special pentru Contribuţia adusă Cinematografiei Mondiale, vine şi ea la o întâlnire exclusivă cu publicul, de la ora 15:00. Actriţa, care poate fi văzută la Cluj într-o proiecţie specială a "Paris, Texas" (regia Wim Wenders, 1984) va destăinui din secretele actoriei şi din experienţa sa cu regizori ca Roman Polanski, Francis Ford Coppola şi Paul Schrader. Sesiunea va fi moderată de criticul şi jurnalistul Jay Weissberg, de la publicaţia Variety. Fiică a controversatului actor Klaus Kinski, Nastassja Kinski a devenit celebră la 17 ani, când a câştigat un Glob de Aur pentru rolul din Tess (1979), şi a jucat în peste 60 de filme.

Cineastul american Timothy Wheeler, nominalizat la premiile Emmy, închide seria discuţiilor, începând cu ora 17:00, tot vineri, pe 5 iunie, sub titlul "Chasing Dreams". Masterclass-ul este prezentat cu sprijinul American Film Showcase şi va fi moderat de producătoarea şi regizoarea Oana Giurgiu. Wheeler participă în cadrul festivalului cu noul său documentar despre legendara înotătoare Diana Nyad, deţinătoare a unui record mondial - "The Other Shore".

Transilvania Talent Lab este organizat de Festivalul Internaţional de Film Transilvania în parteneriat cu Asociaţia Culturală Control N şi este inclus în secţiunea de Industrie a TIFF-ului.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 29 mai şi 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici