Transportul public din 7 oraşe din România, disponibil în Google Maps. Cum funcţionează Google Maps Transit

Transportul public din 7 oraşe din România - Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova - este disponibil începând de miercuri în Google Maps, potrivit unui comunicat.

9014 afișări
Imaginea articolului Transportul public din 7 oraşe din România, disponibil în Google Maps. Cum funcţionează Google Maps Transit

Transportul public din 7 oraşe din România, disponibil în Google Maps. Cum funcţionează Google Maps Transit

Google, în colaborare cu SimPlus şi Concept Apps, au inclus informaţii despre transportul în comun în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova, la adresa maps.google.ro.

Serviciul numit Google Maps Transit este util pentru a obţine indicaţii de orientare care includ de acum şi transportul public, pe lângă cele pentru maşini şi cele legate de mersul pe jos. Google Maps afişează toate rutele existente pentru a ajunge la o anumită destinaţie, cuprinzând toate liniile de transport în comun recomandate - metrou, autobuz, tramvai şi troleibuz, cât şi informaţii despre staţii şi rute.

Serviciul de Transit este o nouă îmbunătăţire adusă hărţilor Google pentru a le face mai corecte, utile şi complete pentru români şi turiştii străini care călătoresc cu transportul în comun pentru a ajunge la următoarea destinaţie.

"Google Maps îşi propune să ajute utilizatorii să cunoască şi să exploreze locurile în care călătoresc sau locuiesc, oferindu-le mai mult decât simple hărţi geografice. Adăugarea de informaţii privind transportul public în Google Maps va face deplasarea în oraşe mai uşoară şi simplă. Începând de astăzi, localnicii, dar şi vizitatorii şi turiştii, pot obţine informaţii privind mijloacele de transport în comun locale şi pot alege itinerariile dorite direct din Google Maps", a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google România.

"Parteneriatul cu Google se încadrează în strategia SimPlus şi Concept Apps de a facilita transportul în comun din România. Prin astfel de proiecte inovative dorim să contribuim la îmbunătăţirea experienţei călătorilor în folosirea transportului public", declară Dan Boabeş, CEO SimPlus.

Informaţiile despre transport public sunt disponibile atât pe versiunea de desktop a Google Maps, cât şi pentru Android şi iPhone.

Aceasta este a doua etapă a dezvoltării serviciului Google Transit din Google Maps în România, după ce, în martie 2012, Braşovul a devenit primul oraş pentru care au fost oferite informaţii privind transportul public. La nivel mondial, Google oferă informaţii de tranzit pentru mai mult de 1 milion de staţii din 800 de oraşe.

Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a lansat în ultimii ani noi servicii pentru atragerea de noi utilizatori şi venituri. Fondat în 1998, de absolvenţii Universităţii Stanford Larry Page şi Sergey Brin, motorul de căutare Google este în prezent o companie activă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.

Google a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.

SimPlus este o companie specializată în plata prin SMS. Compania aduce pe piaţa din România o gamă largă de soluţii interactive: soluţii complete de afişare pentru televiziune, micropayment - abonamente la ziare, abonamente IPTV, jocuri de televiziune, mobile content, plată pentru transport în comun, soluţii de plată pentru vending machines. SimPlus a lansat primul serviciu SMS cu suprataxă din România în decembrie 2002.

Concept Apps este o companie românească fondată în 2012, specializată în dezvoltarea de GIS software şi aplicaţii mobile (iOS, Android şi Windows Phone).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici