Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară, de Ziua Naţională - FOTO

Trenul regal a pornit luni din Sinaia, într-o călătorie simbolică spre Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a României. La bordul trenului se află membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae.

1381 afișări
Imaginea articolului Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară, de Ziua Naţională - FOTO

Trenul regal, în călătorie simbolică prin ţară, de Ziua Naţională (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turişti care petrec minivacanţa de 1 Decembrie la munte, au mers, luni dimineaţă, în Gara regală din Sinaia, de unde trenul regal a pornit într-o călătorie simbolică organizată cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în memoria Regelui Ferdinand I Întregitorul şi a Reginei Maria.

Membrii Familiei Regale, între care principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, au participat, alături de primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, şi de reprezentanţi ai administraţiei publice, la o ceremonie în cadrul căreia au fost împărţite steguleţe, s-a intonat imnul naţional şi imnul regal.

Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar aceştia au stat de vorbă cu ei.

Puţin după ora 9.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia cu destinaţia Ploieşti.

Peste 400 de ploieşteni au aşteptat trenul regal, scandând ”Trăiască Regele! ”

Sute de oameni s-au adunat pe peronul Gări de Sud din Ploieşti pentru a aştepta trenul regal care face o călătorie simbolică prin mai multe oraşe cu ocazia Zilei Naţionale.

La intrarea trenului în gară, cei prezenţi au scandat ”Trăiască Regele!”.

Ploieştenii i-au aşteptat pe membrii Casei Regale cu pâine şi sare, cu flori, dar şi cu tricolorul României şi cu steagul Casei Regale.

Membrii Casei Regale şi invitaţii acestora au fost întâmpinaţi de către reprezentanţi ai administraţiei locale, iar pe peronul gării s-au intonat imnul naţional, imnul regal, ”Marşul Carol I” şi ”Luarea Plevnei”.

Membrii Casei Regale au mulţumit pentru primirea călduroasă şi le-au urat românilor să fie uniţi.

Ploieştenii prezenţi pe peronul Gării de Sud au primit fotografii ale Regelui Mihai cu mesajul: ”Valoarea regalităţii stă, de o sută patruzeci şi cinci de ani încoace, deasupra alternativelor politice sau a sistemelor de guvernare. Ea garantează mândria, identitatea, continuitatea şi tradiţiile. Cea mai frumoasă coroană regală este încrederea şi dragostea românilor, iar valoarea ei stă în propriile merite ale României”.

Trenul regal a ajuns la Buzău, unde a fost întâmpinat de aproximativ o mie de persoane

Trenul regal, în care se află principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae, precum şi invitaţii acestora, a ajuns în Gara Buzău la ora 11.55, cu trei minute mai devreme decât era anunţat.

Familia Regală a fost aşteptată pe peronul gării de aproximativ o mie de buzoieni, care aveau steaguri, flori, cocarde în piept, dar şi cadouri. Mulţi dintre cei prezenţi au vrut să se fotografieze cu membrii Casei Regale, însă nu au reuşit din cauza aglomeraţiei.

Principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de doi copii îmbrăcaţi în costume populare, dar şi de primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Bîgiu, şi ministrul Fondurilor Europene, senatorul Eugen Teodorovici.

Principele Radu şi principesa Margareta au intrat apoi în clădirea gării pentru a saluta mulţimea, după care au urcat în trenul regal alături de oficialităţile buzoiene.

După câteva minute petrecute în Gara Buzău, trenul regal a pornit spre Râmnicu Sărat, membrii Casei Regale fiind însoţiţi, pe acest traseu, de primarul Constantin Boşcodeală, ministrul Eugen Teodorovici şi şeful CJ, Cristi Bîgiu.

Trenul regal va opri şi la Focşani, urmând să ajungă, luni seară, la Bucureşti.

Familia Regală a pornit sâmbătă spre Sinaia, într-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Naţională a României.

Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Regelui Ferdinand, în anul 1928.

Şi anul trecut, de 1 Decembrie, familia regală a organizat o astfel de călătorie, trenul fiind aşteptat de sute de oameni în gările în care a oprit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici