Turneu al romanului "Bandiţii", de Vasile Ernu, în închisorile din Republica Moldova şi România

Scriitorul Vasile Ernu susţine un turneu de lecturi şi discuţii cu deţinuţii penitenciarelor din Republica Moldova şi din România, cu prilejul apariţiei celui de-al doilea volum al "Micii trilogii a marginalilor" – "Bandiţii", apărut la Editura Polirom.

106 afișări
Imaginea articolului Turneu al romanului "Bandiţii", de Vasile Ernu, în închisorile din Republica Moldova şi România

Turneu al romanului "Bandiţii", de Vasile Ernu, în închisorile din Republica Moldova şi România

Volumul "Bandiţii", cu desene de Laurenţiu Midvichi, este al doilea din "Mica trilogie a marginalilor", în care a mai apărut "Sectanţii" şi urmează să apară "Izgoi-Jidî".

Un băiat din Bugeac, crescut şi educat de o familie exemplară de sectanţi, descoperă o lume cu totul diferită de orice văzuse până atunci: altă etică, alte valori şi alte reguli. Iar oamenii ei arată, se îmbracă, vorbesc, gândesc, acţionează şi cântă altfel. Aceasta e "împărăţia hoţilor" – oameni tatuaţi straniu, care au ales să-şi construiască o societate proprie, nesupusă instituţiilor oficiale, şi pentru care normalitatea e strict interzisă. Chiar şi sectanţii îi consideră "îngeri căzuţi". Iar dacă nu pot fi salvaţi, sunt aruncaţi în puşcării, unde ar trebui să fie reeducaţi. Însă pentru ei închisoarea înseamnă "acasă", ba chiar este necesară dacă vrei să devii bandit. Tânărul din Bugeac e atras de aceşti marginali după ce, întâmplător, se împrieteneşte cu un hoţ faimos, cu rang înalt, din Odessa, iar acesta devine un adevărat maestru pentru el. Astfel pătrunde într-o lume necunoscută şi inaccesibilă şi descoperă tainele unei comunităţi pline de contrabandişti şi tâlhari, hoţi de buzunare şi prostituate, asasini şi cerşetori, ce îşi pun gaj viaţa pentru respectarea unui cod al onoarei. Bandiţii dezvăluie "în negativ" faţa ascunsă, fascinantă a proscrişilor şi felul în care e văzut raiul de către cei ce trăiesc în infern.

TITLURILE ZILEI

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici