TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS, în cursa pentru drepturile TV din Liga I

TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS au achiziţionat caietul de sarcini pentru vânzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Alexandru Boc.

258 afișări
Imaginea articolului TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS, în cursa pentru drepturile TV din Liga I

TVR, Antena 1, Romtelecom şi RCS&RDS, în cursa pentru drepturile TV din Liga I (Imagine: Shutterstock)

"Astăzi (joi, n.r.), a expirat termenul pentru cei care doreau să cumpere caietul de sarcini al licitaţiei. Caietul a fost cumpărat de patru televiziuni - TVR, Antena 1, Dolce (deţinută de compania Romtelecom, n.r.) şi Digi (RCS&RDS, n.r.)", a afirmat Alexandru Boc.

Avocatul LPF Cătălin Ciubotă a explicat că deşi doar patru companii au achiziţionat caietul de sarcini, la licitaţie pot fi prezenţi mai mulţi participanţi. "Sunt patru achizitori ai caietului de sarcini, dar asta nu înseamnă că vom avea patru participanţi. Pot fi mai puţini, poate unii se retrag dacă nu sunt de acord cu condiţiile din caiet, dar pot fi şi mai mulţi. Se pot face asocieri, se pot constitui consorţii... Vom vedea la licitaţie câţi participanţi vom avea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Ciubotă.

Licitaţia publică cu strigare pentru cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor în mişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 va avea loc în 4 aprilie, la ora 12.00, la sediul LPF.

Preţul caietului de licitaţie a fost de 30.000 de euro fără TVA şi putea fi cumpărat în perioada 3 - 10 martie. Taxa de înscriere la licitaţie este de 5.000 euro la care se adaugă TVA. Scrisorile de garanţie bancară aferente licitaţiei sunt prevăzute în Caietul de Licitaţie. Deschiderea plicurilor cu documentele de participare la licitaţie se va face în faţa ofertanţilor ce se vor prezenta în data de 24 martie, ora 13.00, la sediul LPF.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, este de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

RCS&RDS şi Antena 1, principala televiziune a trustului media Intact, au câştigat, la sfârşitul lunii martie 2008, licitaţia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I, în sezoanele 2008/2009, 2009/2010, 2010/2011, pentru suma de 85 de milioane de euro plus TVA, ceea ce înseamnă 102 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici