100 de tendinţe pentru 2015

PIB-ul va creşte cu cel puţin 2%. BNR va scădea în continuare dobânda la lei. Cursul va fi stabil. Se vor crea 100.000 de noi locuri de muncă. Sistemul bancar va suferi în continuare. Asigurătorii vor da testul de stres.

552 afișări
Imaginea articolului 100 de tendinţe pentru 2015

100 de tendinţe pentru 2015 (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Vânzările auto vor creşte, dar producţia va scădea. Piaţa de energie îşi caută strategia n Industria se luptă cu preţurile mari la energie. Bursa face cu ochiul start-up-urilor. Doar cei mai puternici vor supravieţui în retail. Apartamente mai multe doar în Capitală. Wall-Street-ul îşi continuă marşul, iar dolarul va domina euro.

MACROECONOMIE

Creşterea PIB va depăşi 2%.

Inflaţia se va plasa în primele luni ale anului sub 1,5%, iar până la sfârşitul anului poate creşte spre 2%.

Cursul ar putea să aibă o evoluţie relativ stabilă, cu o posibilă revenire sub 4,4 lei/euro.

Deficitul bugetar va fi mai mic de 2% din PIB anul acesta, ajustarea fiscală continuă.

Exporturile vor continua să crească, rămânând unul dintre motoarele de creştere a PIB. Însă, ritmul anual de creştere va încetini sub 10%.

Citeşte mai multe despre tendinţele anului 2015 pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici