Alocaţia în vouchere ar putea fi soluţia în cazul părinţilor risipitori, potrivit Violetei Alexandru: „Banii se mai joacă şi la păcănele” / Reacţia PSD

  • Ministrul demis al Muncii a ridicat în Guvern problema eficientizării sistemului de acordare a alocaţiilor pentru copi
  • Violeta Alexandru susţine că de banii respectivi beneficiază părinţii
  • O soluţie ar putea fi introducerea unui sistem de vouchere
936 afișări
Imaginea articolului Alocaţia în vouchere ar putea fi soluţia în cazul părinţilor risipitori, potrivit Violetei Alexandru: „Banii se mai joacă şi la păcănele” / Reacţia PSD

Ministrul Muncii: de alocaţiile copiilor mai beneficiază şi părinţii, care joacă banii la păcănele

"Se mai joacă şi la păcanele", susţine ministrul Muncii, într-o postare pe Facebook.

Violeta Alexandru mai propune un sistem de distribuţie de vouchere, care să încurajeze părinţii să vină mai des la şcoală, iar acestea ar putea avea un sistem de excludere pentru alcool şi tutun sau produse similare. .

"Resursele publice destinate copiilor trebuie să ajungă chiar la aceştia. Este cunoscută realitatea conform căreia de alocaţiile copiilor (mai) beneficiază şi aparţinătorii/părinţii pentru cu totul alte cheltuieli decât cele necesare creşterii şi dezvoltării copilului. Se mai joacă şi la păcănele. În Constituţia României este garantat dreptul copilului de a primi alocaţie dar este la latitudinea autorităţilor să găsească cele mai bune soluţii pentru ca banii chiar să adreseze nevoile copilului", a scris Violeta Alexandru.

Ministrul interimar al Muncii mai spune că în alte state din UE, alocaţia de sat este fie condiţionată de veniturile părinţilor ca în Slovenia şi Italia, fie de numărul de copii din familie, cum este în Franţa.

"Multe alte state acordă vouchere ca sprijin pentru grădiniţă, pentru nou-născuţi, pentru baby-sitting, etc. Din toate aceste motive, personal, nu văd altă soluţie de reglementare decât printr-o largă consultare publică pe care o voi lansa, la momentul oportun", mai scrie Violeta Alexandru.

PSD: Invocarea voucherelor nu ţine loc de plată efectivă a alocaţiilor dublate pentru copii

Social-democraţii au transmis, miercuri, că Guvernul Orban este obligat să plătească alocaţiile dublate pentru copii, fiindcă voucherele nu ţin loc de plată efectivă a acestora.

„Invocarea voucherelor ca metodă de plată a alocaţiilor nu ţine loc de plată efectivă a acestora. Guvernul Orban este obligat să aplice legea şi să plătească alocaţiile #dublate pentru copii, fără să tragă de timp”, arată mesajul de miercuri, pe pagina de Facebook a PSD.

Ludovic Orban a afirmat, marţi, că nu există niciun proiect de lege sau că PNL e pregătit să transforme alocaţiile copiilor în vouchere, ci este doar o variantă care ar putea fi luată în considerare, pentru a garanta că banii sunt cheltuiţi în interesul copiilor.

Premierul a declarat, luni, că nu a fost luată o decizie de către liberali cu privire la alocaţiile pentru copii, însă a fost analizată varianta ca acestea să fie acordate sub forma unor vouchere, care să fie utilizate numai în interesul copiilor. Liderul PNL a adăugat că şi în alte ţări există un astfel de model.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici