Datoriile METROREX: A fost stabilit un calendar al plăţilor/ Circulaţia cu metroul nu va fi afectată

Reprezentanţii Metrorex şi Alstom au stabilit că plata primei tranşe, de 25 milioane lei din datorii să se facă în perioada imediat următoare, urmând că diferenţa să se plătească eşalonat până la sfârşitul anului, astfel încât circulaţia metroului să nu fie afectată, anunţă Metrorex.

1678 afișări
Imaginea articolului Datoriile METROREX: A fost stabilit un calendar al plăţilor/ Circulaţia cu metroul nu va fi afectată

Alstom notifică Metrorex pentru datorii, transportul cu metroul ar putea fi afectat

UPDATE Metrorex şi Alstom au convenit un calendar al plăţilor, circulaţia nu va fi afectată

„Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discuţii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu şi au concluzionat că serviciile nu se vor suspendă începând de luni, urmând că împreună să identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situaţii, precizează compania, care asigură publicul călător că serviciile de mentananţă nu vor fi întrerupte, iar circulaţia trenurilor de metrou nu va fi afectată.


Ştirea iniţială:

Compania Alstom, furnizor de servicii de întreţinere, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plăţile nu vor fi făcute, firma îşi va reduce activitatea de săptămâna viitoare, a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Stanciu, directorul Alstom Transport. 

Situaţia ar putea afecta transportul cu metroul. Metrorex nu a mai făcut plăţi din octombrie anul trecut pentru serviciile de mentenanţă prestate de Alstom.

Directorul spune că în cazul suspendării executării serviciilor, Alstom va executa minimul legal impus din activitate. „Metrorex va trebui să asigure o trime din serviciul public şi ne va notifica ce vrea, pentru a putea asigura acest lucru. Noi s-ar putea să lucrăm mai mult sau mai puţin. Nu am ajuns acolo, încercăm să rezolvăm în mod amiabil, Metrorex încearcă să găsescă măcar o parte din bani până luni. Dacă situaţia va continua, vom opri din lucru”, a spus Stanciu.

Diretorul Alstom spune că firma sa a ajuns la pragul maxim de expunere, iar creditele sunt scumpe, de unde nevoia de bani.

 

 

Taguri:
metrorex,
alstom,
datorii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici