Angajările în 2012: 100.000 de români şi-au găsit loc de muncă, dar economia mai are de recuperat încă 510.000 de joburi pierdute în criză

Angajatorii au creat 103.300 de noi locuri de muncă în primele opt luni ale acestui an, numărul de salariaţi depăşind 4,3 milioane de persoane în august, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Economia mai are de recuperat încă 510.000 de joburi pierdute din 2008 încoace, cel mai afectat fiind sectorul industriei.

387 afișări
Imaginea articolului Angajările în 2012: 100.000 de români şi-au găsit loc de muncă, dar economia mai are de recuperat încă 510.000 de joburi pierdute în criză

În primele opt luni din 2012 s-au angajat 100.000 de români, dar economia mai are de recuperat încă 510.000 de joburi pierdute în criză (Imagine: Shutterstock)

Cele mai multe angajări au fost făcute anul acesta de către companiile care activează în domeniul construcţiilor, care au raportat cu 37.600 de salariaţi mai mulţi de la începutul anului, în industrie (+17.900 de angajări de la începutul anului) şi în agricultură (+10.400 de salariaţi).

"Având în vedere caracterul sezonier al domeniilor precum construcţiile şi agricul­tura, numărul locurilor de muncă va scădea cu siguranţă începând cu luna noiembrie şi se vor menţine la nivel scăzut toată perioada de iarnă. Deşi se prevede o scădere sezonieră, sectorul construcţiilor a crescut semnificativ începând cu primăvara anului 2011, atingând vârfuri impresionante în fiecare toamnă", este de părere Eliza Ne­chifor, marketing & communication coordi­nator în cadrul firmei cu activităţi în domeniul resurselor umane Manpower­Group.

Angajări mai puţine, dar cel mai probabil cu contracte pe perioadă nedeterminată s-au făcut în domeniul IT, unde numărul de joburi noi a crescut cu 3.400 de la începutul anului, şi în telecom, sector în care s-au făcut 2.300 de noi angajări.

Citeşte articolul integral despre numărul angajărilor din primele opt luni din 2012 pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici