Asalt pe Otopeni: Mutarea curselor low-cost aduce 35 de decolări în plus pe zi şi creşte încasările restaurantelor, hotelurilor şi companiilor de taxi

Cel mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni) îşi va majora traficul de pasageri cu 45-47% din 25 martie, data la care toate cursele low-cost operate în prezent de pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa) se vor muta pe Henri Coandă.

674 afișări
Imaginea articolului Asalt pe Otopeni: Mutarea curselor low-cost aduce 35 de decolări în plus pe zi şi creşte încasările restaurantelor, hotelurilor şi companiilor de taxi

Asalt pe Otopeni: Mutarea curselor low-cost aduce 35 de decolări în plus pe zi şi creşte încasările restaurantelor, hotelurilor şi companiilor de taxi (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax foto)

Celor 102 avioane care decolau în medie în fiecare zi de pe Otopeni li se vor adăuga alte 35 de curse ale Blue Air sau Wizz Air, potrivit unei analize realizate de ZF.

Această mutare a curselor low-cost ar putea creşte traficul de pasageri cu 45-47% anul acesta dacă numărul de curse efectuate încă din 2011 şi gradul de încărcare al avioanelor vor rămâne similare cu cele de anul trecut.

Astfel, celor cinci milioane de pasageri care soseau sau plecau cu avioanele companiilor aeriene de linie regulată de pe aeroportul Otopeni, după cum arată datele de trafic aferente anului trecut, li se vor adăuga 2,4 milioane de pasageri pe care îi transportă anual companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air. Această cifră este aferentă traficului înregistrat anul trecut pe Aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa), însă ar putea suferi variaţii în funcţie de cererea pentru bilete de avion de anul acesta.

Nu există date cu privire la numărul exact de zboruri pe care le vor efectua avioanele com­paniilor ae­riene în pro­gramul de vară de anul acesta, însă datele de anul trecut arată că pe aeroportul Otopeni se înregistrau 74.500 de mişcări (de­co­lări şi aterizări), în timp ce pe aero­portul din Băneasa se înregistrau 26.000 de mişcări, potrivit datelor de la Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti. Adică în medie de pe cel mai mare aeroport din ţară au decolat zilnic anul trecut 102 avioane şi au aterizat tot 102 avioane, în timp ce de pe aeroportul din Băneasa au decolat 71 de avioane şi tot atâtea au aterizat.

Citeşte mai multe despre mutarea curselor low-cost pe aeroportul Otopeni pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici