Autostrăzile „aprilie“ devin autostrăzile „august“, din cauza finanţării precare

150 de kilometri de autostrăzi de pe Coridorul IV pan european, care trebuiau să fie gata în luna aprilie, vor fi inauguraţi cu câteva luni întârziere, unul dintre motive fiind finanţarea precară, spun constructorii.

467 afișări
Imaginea articolului Autostrăzile „aprilie“ devin autostrăzile „august“, din cauza finanţării precare

Autostrăzile „aprilie“ devin autostrăzile „august“, că nu-s bani (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Pe autostrăzile Nădlac-Arad, Lugoj-Deva (lot 1) şi Orăştie-Sibiu, lucrările au demarat în 2011, iar deschiderea circulaţiei urma să aibă loc în luna aprilie a acestui an. Între timp, unul dintre tronsoane, Nădlac-Arad (lot 1) a ieşit complet din graficul de finalizare, având în vedere că în toamna anului trecut contractul încheiat cu firma Romstrade a lui Nelu Iordache a fost reziliat. Autostrada Nădlac-Arad, lot 2, ar urma să fie deschisă în cel mai optimist scenariu în august, însă Alpine, constructorul tronsonului, semnalează faptul că au existat probleme cu încasarea banilor pentru lucrări.

"Considerăm că este posibilă finalizarea proiectului la sfârşitul lui august. Din nou, repet, dacă beneficiarul va reuşi să susţină financiar proiectul (...)", spune Ionel Giuglea, directorul general al firmei austriece Alpine.

Citeşte articolul integral despre întârzierea inaugurării autostrăzilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici