Bancher: SUA are o şansă de 97% de a intra în recesiune economică în următorii trei ani

Creşterea economică a Uniunii Europene va fi de 2,3% în 2018 şi de 1,8% în 2019, iar a zonei euro de 3,3% în 2018, iar SUA au o şansă mare de a intra în recesiune economică în următorii ani, a apreciat vineri Dan Bucşa, economist şef pentru CEE al UniCredit, în cadrul unei conferinţe de presă.

1509 afișări
Imaginea articolului Bancher: SUA are o şansă de 97% de a intra în recesiune economică în următorii trei ani

Bancher: SUA are o şansă de 97% de a intra în recesiune economică în următorii trei ani

"Noi credem că Statele Unite va continua să crească cel puţin la mijlocul anului viitor, peste potenţial. După care ar putea avea loc o încetinire foarte puternică", a completat Dan Bucşa.

Unul dintre motivele din spatele decelerării ar fi scăderile de taxe efectuate de administraţia Trump, ce vor avea un impact preponderent în consum şi într-o măsură mult mai mică în investiţii.

"Consensul la nivel global este că impactul pozitiv va fi până undeva la sfârşitul anului viitor. Ce înseamnă asta pentru Fed? Fed-ul va continua să mărească dobânda anul asta (...), dar la anul va mai valida cel mult o mărire de dobândă, după care se va opri".

"Probabilitatea de recesiune în Statele Unite, în acest moment, în următorii doi ani este peste 80%, iar în următorii trei ani este undeva în jur la 97%", a mai precizat Dan Bucşa, citând datele unui model de calculare a probabilităţii de recesiune. Când probabilităţile acestea au fost la nivelurile actuale a urmat o recesiune, chiar mai repede de atât. Din acest motiv, credem noi că s-ar putea ca Statele Unite să crească sub potenţial deja în anul 2020, dacă nu în a doua parte a lui 2019", a conchis economistul şef.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici