BCR vinde casele la licitaţie ca pe tablouri: în şedinţe publice cu strigare

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, tinde să instituţionalizeze o nouă formulă de valorificare a activelor imobiliare – apartamente, case şi terenuri - pe care le execută silit de la clienţii care nu-şi mai achită creditele: licitaţiile publice organizate transparent la un hotel destul de uşor de reperat din Bucureşti şi anunţate în avans.

469 afișări
Imaginea articolului BCR vinde casele la licitaţie ca pe tablouri: în şedinţe publice cu strigare

BCR vinde casele la licitaţie ca pe tablouri: în şedinţe publice cu strigare (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, tinde să instituţionalizeze o nouă formulă de valorificare a activelor imobiliare - apartamente, case şi terenuri - pe care le execută silit de la clienţii care nu-şi mai achită creditele: licitaţiile publice organizate transparent la un hotel destul de uşor de reperat din Bucureşti şi anunţate în avans.

Banca a programat deja două şedinţe de licitaţii pentru luna ianuarie: una pe 18 ianuarie, când scoate la vânzare 7 active, câte unul pe oră, şi a doua pe 25 ianuarie, când vor fi puse pe piaţă şase active.

BCR îşi invită clienţii să ia în calcul aceste licitaţii drept oportunităţi de investiţii, fiind prima instituţie de credit care recurge la această formulă de vânzare a activelor preluate de la rău-platnici.

Cel mai valoros activ scos la vânzare pe 18 ianuarie este un imobil din comuna Tărtăşeşti, incluzând teren, curţi şi construcţii în suprafaţă de aproape 15.000 de metri pătraţi şi care începe licitaţia cu un preţ de 1,76 mil. lei (410.000 euro). Pe 25 ianuarie banca vinde un teren de 523 mp intravilan din sectorul 3 cu aproape 1,3 mil. lei (302.000 euro). Pe lista de licitaţie figurează şi mai multe apartamente: de pildă 4 camere în Şoseaua Pantelimon intră la vânzare cu preţul de 222.000 de lei (51.600 euro).

Citeşte mai mult pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici