Benzina, la minimul ultimilor trei ani

Litrul de benzină se poate cumpăra cu 5,52 de lei, la fel ca în octombrie 2011, după ce în mai puţin de jumătate de an preţul barilului s-a prăbuşit cu 40% de la maximul de 115 dolari din iunie.

705 afișări
Imaginea articolului Benzina, la minimul ultimilor trei ani

Benzina, la minimul ultimilor trei ani (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Pentru România, o ţară net importatoare de petrol, acest lucru înseamnă o factură energetică mai mică în 2014 cu circa 350 mil. $, potrivit estimărilor ZF, dar Petrom deja a anunţat că-şi va revizui bugetul de investiţii, furnizorii de utilaj petrolier dependenţi de exporturi văd un 2015 slab, iar transportatorii spun că nu au nimic de câştigat pentru că atenţia clienţilor la costuri anulează toată ieftinirea carburanţilor.

„Pe totalul economiei putem vorbi de un avantaj, problema este că nu ştim cât va dura. Pe termen scurt suntem în câştig. Merg cu maşina, plătesc mai puţin, rămân cu mai mulţi bani, dar este un câştig fragil, nu este de durată“, spune analistul economic Aurelian Dochia.

Citeşte mai multe despre preţul benzinei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici