Benzina se ieftineşte la cote record pentru francezi şi americani

Preţul petrolului american a scăzut cu 27% în raport cu maximul atins în iunie şi a ajuns sub 80 de dolari pe baril pentru prima dată în ultimii doi ani, în timp ce cotaţia ţiţeiului Brent, de referinţă pentru jumătate din petrolul tranzacţionat la nivel mondial, s-a redus cu un sfert. Analiştii anticipează că traiectoriile descendente vor continua.

612 afișări
Imaginea articolului Benzina se ieftineşte la cote record pentru francezi şi americani

Benzina se ieftineşte la cote record pentru francezi şi americani (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

În SUA, ţară unde industria auto este un simbol naţional, preţul benzinei reflectă evoluţia cotaţiei petrolului şi a ajuns în weekend sub 3 dolari galonul (1 galon are aproximativ 3,8 litri) pentru prima dată după 2010, iar în Franţa, a doua economie ca mărime din UE, condusă de un guvern socialist, benzina a continuat să se ieftinească săptămâna trecută.

Preţul mediu al sortimentului de benzină preferat de francezi a ajuns săptămâna trecută la 1,4244 euro pe litru, minimul de după 24 decembrie 2010.

Preţul mediu al motorinei, care are o pondere de 80% în vânzările totale de combustibil din Franţa, a scăzut la 1,2367 euro pe litru, de asemenea cel mai redus nivel de după decembrie 2010, scrie Le Figaro.

Citeşte mai multe despre ieftinirea carburanţilor pe www.zf.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici