BNR: IMM-urile nu iau credite din cauza dobânzilor prea mari

Aproape jumătate din întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) chestionate într-un sondaj publicat de BNR spun că ocolesc creditele bancare din cauza costurilor prea mari.

368 afișări
Imaginea articolului BNR: IMM-urile nu iau credite din cauza dobânzilor prea mari

BNR: IMM-urile nu iau credite din cauza dobânzilor prea mari (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Un sfert din responden­ţii la sondajul BNR cu împrumuturi în deru­lare afir­mă că ar putea avea probleme cu plata ratelor chiar şi în condiţiile unei majorări modeste a dobânzilor sau comisioanelor.

„IMM-urile declară că se confruntă cu dificultăţi mai mari comparativ cu corporaţiile în accesarea finanţării de la bănci. (...) Cele mai multe răspunsuri au indicat că nivelul actual al ratei dobânzii deja afectează activitatea firmei sau că majorări chiar modeste ale costului creditului ar pune pre­siune asupra capacităţii de onorare a servi­ciului datoriei“, potrivit autorilor studiului.

Citeşte mai multe despre finanţarea IMM-urilor pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici