Bogăţia globală a crescut. Milioane au devenit milionari în timpul pandemiei - STUDIU

  • Peste cinci milioane de oameni au devenit milionari, în întreaga lume, în 2020, în ciuda pagubelor economice cauzate de pandemia Covid-19, scrie BBC.
  • Pe de altă parte, în timpul pandemiei, şi mulţi săraci au devenit şi mai săraci.
  • Diferenţele de avere s-au mărit în 2020.
201 afișări
Imaginea articolului Bogăţia globală a crescut. Milioane au devenit milionari în timpul pandemiei - STUDIU

Bogăţia globală. Milioane au devenit milionari în timpul pandemiei - STUDIU

În timp ce mulţi săraci au devenit şi mai săraci, numărul milionarilor a crescut, la nivel global, cu 5,2 milioane persoane, la 56,1 milioane, arată Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse.

În 2020, mai mult de 1% dintre adulţii din întreaga lume au devenit milionari.

Creşterea pieţelor bursiere şi majorarea preţurilor locuinţelor au contribuit la creşterea averilor.

Crearea bogăţiei părea a fi „complet detaşată” de necazurile economice ale pandemiei, spun realizatorii studiului.

Bogăţia globală în pandemie

Anthony Shorrocks, economist şi autor al Global Wealth Report, a declarat că pandemia a avut un "impact acut pe termen scurt pe pieţele globale", dar a adăugat că acest lucru a fost "în mare parte inversat până la sfârşitul lunii iunie 2020".

"Bogăţia globală nu numai că s-a menţinut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului", a spus el.

Cu toate acestea, diferenţele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creşterea preţului activelor, cum ar fi locuinţele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăţia globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”.

Bogăţia globală totală a crescut cu 7,4%, se arată în raport.

De la începutul secolului al XXI-lea, numărul persoanelor cu avere cuprinsă între 10.000 şi 100.000 de dolari s-a triplat, de la 507 milioane în 2000 la 1,7 miliarde la mijlocul anului 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici