Care sunt efectele plecării Nokia de la Jucu

Efectele plecării Nokia din România sunt puternic resimţite atât macro, cât mai ales la nivel local. Investiţiile s-au blocat, preţurile caselor şi terenurilor s-au prăbuşit, iar şomerii îşi caută locuri de muncă.

735 afișări
Imaginea articolului Care sunt efectele plecării Nokia de la Jucu

Care sunt efectele plecării Nokia de la Jucu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Anual Primăria Jucu încasa circa jumătate de milion euro din taxele plătite de Nokia, bani care reprezentau până la 30% din bugetul anual al primăriei, conform reprezentanţilor instituţiei din Jucu. Aceşti bani au fost investiţi în alimentarea cu apă a localităţii, asfaltarea drumurilor comunale, construirea unui centru medical, a unor locuri de joacă pentru copii sau în modernizarea sediului primăriei. O parte dintre aceste investiţii au fost finalizate, însă majoritatea proiectelor stagnează din lipsă de fonduri, în condiţiile în care după plecarea Nokia nu a mai venit la Jucu niciun alt investitor. Astfel, odată cu plecarea Nokia, autori­tă­ţile din Jucu au rămas cu asfaltarea şi canalizarea neterminate, însă au totuşi un dispensar şi o şcoală nouă.

Citeşte mai multe despre efectele plecării Nokia de la Jucu pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici