Cât a pierdut România din opririle uzinei Ford de la Craiova din 2013

Numărul zilelor în care uzina de maşini a Ford de la Craiova opreşte producţia în acest an a urcat la 40, odată cu cele şapte zile din decembrie, timp în care uzina auto ar fi produs 14.800 de autoturisme, cu o valoare de piaţă de circa 222 mil. euro. Pe lângă autoturisme, Ford are opreşte şi producţia de motoare în decembrie pentru şapte zile, la care se adaugă cele opt zile din noiembrie. În cele 15 zile Ford ar fi produs 15.000 de motoare, în valoare de aproape 60 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

877 afișări
Imaginea articolului Cât a pierdut România din opririle uzinei Ford de la Craiova din 2013

Cât a pierdut România din opririle uzinei Ford de la Craiova din 2013 (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

În total, România a pierdut producţie şi exporturi, având în vedere că peste 99% din maşinile asamblate la Craiova sunt vândute pe pieţele externe, în valoare de peste 280 mil. euro. Conform Contractului Colectiv de Muncă în timpul zilelor de întrerupere angajaţii vor fi plătiţI cu 80% din salariul de bază”, au spus oficialii Ford.

Chiar şi aşa, în acest an Ford România va produce în acest an circa 70.000 de automobile, cel mai ridicat nivel atins vreodată în istoria uzinei auto din Craiova. Pe de altă parte, când a preluat uzina în martie 2008, americanii vorbeau de producţii anuale de peste 250.000 – 300.000 de maşini şi creşterea numărului angajaţilor spre 7.000 de salariaţi, în condiţiile în care piaţa europeană era în creştere la acea vreme.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici