Câţi bani îţi ia banca într-un an dacă ai salariul pe card. Topul comisioanelor de retragere şi administrare

Românii preferă banii ”cash”, însă mulţi dintre ei îşi încasează salariile pe card, o parte din ei rămânând în vistieria băncilor sub formă de comisioane de administrare şi retragere. De exemplu, dintr-un salariu de 2.000 de lei încasat pe card, un român lasă la bancă anual comisioane de administrare şi de retragere cuprinse între 60 de lei şi 200 de lei, reiese dintr-o analiză gândul. În primele nouă luni ale anului trecut, posesorii de carduri au retras circa 19 miliarde de euro de la bancomate.

3539 afișări
Imaginea articolului Câţi bani îţi ia banca într-un an dacă ai salariul pe card. Topul comisioanelor de retragere şi administrare

Câţi bani îţi ia banca într-un an dacă ai salariul pe card. Topul comisioanelor de retragere şi administrare (Imagine: Shutterstock)

 Astfel, unele bănci percep atât comision de administrare pentru card, cât şi pentru contul curent de care este legat. Altele practică un comision de retragere de la ATM atât în reţeaua proprie, cât şi la bancomatele altor instituţii. Mai mult, comisionul de interogare al soldului este perceput de opt dintre cele mai mari zece bănci de pe piaţă.

gândul a calculat ce comisioane anuale plăteşte un client care îşi ia salariul pe card, fără a avea un produs special de acest tip. Comparaţia s-a făcut pornind de la un venit lunar de 2.000 de lei. Totodată, au fost luate în calcul un număr mediu de 24 de retrageri, a câte 1.000 de lei, dintre care 18 de la ATM-urile băncii care a emis cardul şi 6 de la bancomatele altor instituţii.

În ceea ce priveşte comisioanele de interogare a soldului, estimarea s-a făcut pornind de la ideea că acesta este verificat de 12 ori pe an, dintre care doar de două ori de la bancomatele din reţelele altor bănci.

Citeşte mai multe despre comisioanele de retragere şi administrare ale băncilor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici