CE va analiza posibilitatea înfiinţării unui fond anticriză finanţat de bănci şi destinat acestora

Comisarul european pentru Servicii financiare, Michel Barnier, a declarat că va analiza posibilitatea înfiinţării unui fond alimentat de bănci, la care instituţiile financiare pot apela urgent în cazul în care au probleme.

14 afișări
Imaginea articolului CE va analiza posibilitatea înfiinţării unui fond anticriză finanţat de bănci şi destinat acestora

CE va analiza posibilitatea înfiinţării unui fond anticriză finanţat de bănci şi destinat acestora

"Companiile financiare vor trebui chemate pentru a participa la un astfel de fond", a afirmat Barnier.

El a precizat că acest instrument de finanţare este destinat prevenirii prăbuşirii băncilor, situaţie care a avut un rol important în declanşarea celei mai severe crize economice de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici