Cea mai mare tăiere ilegală de arbori din România: 100.000 de metri cubi, raşi de pe faţa pământului, în Maramureş

  • Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă că a descoperit cea mai mare operaţiune de tăieri ilegale de arbori
  • Este vorba despre 100.000 de metri cubi de arbori, raşi de pe faţa pământului la Ocolul Sighet, în Maramureş
19855 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare tăiere ilegală de arbori din România: 100.000 de metri cubi, raşi de pe faţa pământului, în Maramureş

Sursa: Profimedia Images

„În Maramureş, la ocolul Sighet, a fost 340 de hectare, în adâncul pădurii. Au fost 100.000 de metri cubi, o pădure rasă, cu un prejudiciu de milioane de lei pentru stat”, a spus Alexe.

Acesta a mai declarat că în acea zonă s-au făcut tăieri în mod repetat, timp de opt ani fără ca cineva să le vadă.

„Nici autorităţile nu s-au sesizat. A existat o conlucrare comună. Săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a mai spus ministrul Mediului.

„Mesajul pe care îl transmit este că eu îi vreau cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care taie ilegal păduri”, a mai spus Alexe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici