VIDEO: Cum au ajuns să coste pe eMAG măştile sanitare o sută de euro cutia. Reacţia celui mai mare retailer online din România

  • Un set de 50 de măşti sanitare se vindea marţi pe platforma online eMAG cu aproape 500 de lei.
  • În mod normal, o mască sanitară costă 25 de bani.
  • Compania a anunţat ulterior că a cumpărat măşti medicale cu 7 lei bucata şi le va vinde cu 3 lei.
6537 afișări

„În ultimele zile, pe fondul discuţiilor referitoare la riscul crescut de infecţie cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populaţiei, stocurile de măşti medicale la preţurile obişnuite s-au epuizat. În aceste condiţii, am văzut cu toţii o creştere foarte mare a preţurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace şi am identificat câteva soluţii care să rezolve situaţia actuală, în beneficiul clienţilor. Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România şi am cumpărat tot ce se putea găsi în ţară, de la distribuitorii existenţi. Astfel, am achiziţionat măşti şi la preţul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăţi, şi am decis să suportăm diferenţa de preţ în toată această perioadă astfel încât clienţii să le poată cumpăra la 3 lei bucata”, arată comunicatul.

Compania spune că a identificat stocuri şi în alte ţări, precum Turcia, Macedonia şi Ucraina, pe care le aşteaptă în zilele următoare în depozite.

Reacţia companiei vine după ce, în mediul online, pe fondul discuţiilor privind apariţia coronavirusului în România, măştile sanitare au ajuns să coste de zeci de ori mai mult.

De exemplu, marţi, un set de 50 de măşti costa, pe Emag, aproape 500 de lei, adică 10 lei masca. Asta în condiţiile în care, în mod normal, una costă 25 de bani.

Pe de altă parte, măştile sunt vândute cu doi lei în farmacii. Problema e că stocurile au început să se epuizeze.

Consiliul Concurenţei îi ameninţă pe speculanţi cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici