Concluzii la summitului ZF Bankers: Obişnuiţi-vă să trăiţi cu criza şi reorganizaţi businessul

Chiar dacă recesiunea se prelungeşte, bancherii nu se aşteaptă la o criză a creditului, afirmând că riscurile pot fi controlate. Tensiunile şi volatilitatea de pe piaţa bancară vor persista o perioadă mai lungă de timp în condiţiile în care ieşirea de criză se amână, iar instituţiile de credit vor fi nevoite să-şi schimbe strategiile, să taie costurile şi să se bazeze mai mult pe resursele locale, a fost concluzia dezbaterilor despre viitorul sistemului bancar din a doua zi a conferinţei ZF Bankers Summit 12.

403 afișări
Imaginea articolului Concluzii la summitului ZF Bankers: Obişnuiţi-vă să trăiţi cu criza şi reorganizaţi businessul

Concluzii la summitului ZF Bankers: Obişnuiţi-vă să trăiţi cu criza şi reorganizaţi businessul (Imagine: Shutterstock)

"Acum toată lumea se pregăteşte pentru marele salt al economiei. Am spe­­rat că 2013 va fi anul revenirii, dar lucrurile se amână şi anul viitor se conturează a fi unul tensionat. Cred că toate băncile îşi pregătesc 2-3 scenarii şi îşi fac scenarii şi analize. O economie trebuie să fie însă predictabilă, pe când noi suntem de câţiva ani în faţa unei lipse de predictabilitate şi a unei volatilităţi", a declarat ieri Mişu Negriţoiu, CEO al ING Bank. Conferinţa a fost organizată în parteneriat cu Bancpost, RBS România, Orange, EximBank, Marfin Bank şi CEC Bank şi Ernst&Young.

Negriţoiu spune că în ciuda continuării recesiunii nu se aşteaptă să asistăm la o criză a creditului la nivel global pentru că riscurile sunt controlabile. Totuşi, el a menţionat că pe piaţa românească există o serie de vulnerabilităţi şi că riscurile sunt mult prea mari având în vedere că nivelul creditelor neperformante este mult peste media europeană, clienţii sunt expuşi la riscul valutar şi creditele pe termen lung sunt acoperite cu depozite pe termen scurt.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici