Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” | Preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru: Toţi fermierii trebuie aduşi în zona tehnologiei din agricultură | VIDEO

Preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Emil Dumitru, a declarat, miercuri, la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture”, că toţi fermierii trebuie aduşi în zona tehnologiei în agricultură ca să poate fi competitivi atât în România, cât şi pe piaţa internaţională.

1479 afișări
Imaginea articolului Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” | Preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru: Toţi fermierii trebuie aduşi în zona tehnologiei din agricultură | VIDEO

LIVE Conferinţa MEDIAFAX „Smartagricultura”: Aplicaţii pentru gestiunea fermei, drone care furnizează informaţii despre culturi sau tractoare autonome

„O agricultură smart poate fi făcută în România cu politicieni smart. Agricultorii, fermierii mari, care produc pentru piaţă, sunt deschişi faţă de tehnologie, au sisteme de ghidaj şi asistăm la o reducere în ultilizarea de pesticide. Cred că trebuie să trecem la o altă etapă. M-am săturat de discursuri populiste. Trebuie să ne gândim la fermele mari, cum să suţinem competivitata lor”, a declarat, miercuri, Emil Dumitru, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture”, eveniment organizat miercuri de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.

TITLURILE ZILEI

Potrivit lui Dumitru, costurile fermierilor trebuie reduse astfel încât aceştia să poată fi competitivi pe piaţa internaţională.

„Trebuie să facem politici inteligente, să reducem costurile fermierilor. Eu sunt un susţinător al fermelor de familie, iar acestea trebuie susţinute foarte mult. (…) Trebuie să aducem pe câţi mai mulţi în această zonă a tehnologiei, dacă vrem ca domeniul agriculturii şi cel al industriei alimentare să fie unul cu care să ne mândrim”, a mai declarat Dumitru.

Evenimentul organizat de MEDIAFAX, în colaborare cu Agrointeligenţa, îşi propune să desluşească modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană. Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Conferinţa îşi propune discutarea manierei de finanţare a fermierilor români pentru a se dota tehnologic, dezbaterea modului cum au folosit fermierii aplicaţiile, cum poate lucra drona ca zilier la fermă, care sunt noutăţile momentului în materie de inputuri agricole – substanţe chimice, tratamente, seminţe, utilaje.

La eveniment participă reprezentaţi ai companiilor de tehnologie, oficiali din Ministerul Agriculturii şi din agenţiile guvernamentale, reprezentaţi ai asociaţiilor de fermieri.

Marius Marica, Timac Agro: În agricultură trebuie să producem mai mult, pe aceeaşi suprafaţă

Marius Marica, director de Marketing al Timac Agro a precizat, miercuri, la Conferinţa MEDIAFAX „Smart Agriculture” că fermierii trebuie să producă tot mai mult, dar pe aceeaşi suprafaţă, menţionând importanţa inovaţiei în ceea ce priveşte utilizarea fertilizanţilor în agricultură.

„Partea de inovaţie pe fertilizare este extrem de importantă în agricultură. Suntem într-un context în care dacă nu introduci inovaţie în tot ceea ce înseamnă imputuri pe care le adaugi nu poţi face performanţă. Suntem obligaţi să facem inovoaţie în ceea ce înseamnă fertilizare. Trendul arată că trebuie să producem mai mult, pe aceeaşi suprafaţă de teren, iar asta nu se poate face decât prin introducerea în tehnologie a inovaţiei”, a susţinut, miercuri, Marius Marica, director de Marketing TIMAC Agro România - companie specializată în nutriţie vegetală şi animală.

Precizările lui Marius Marica au fost făcute în cadrul Conferinţei MEDIAFAX „Smart Agriculture”, eveniment organizat miercuri de MEDIAFAX în parteneriat cu Agrointeligenţa.

Potrivit lui Marica, protejarea mediului este extrem de importantă atunci când se utilizează fetilizanţii în agricultură.

„Suntem într-un domeniu în care trebuie să ne îngrijim şi de mediu în fermă şi tot ce înseamnă directive la nivel european protejează mediul, de aceea trebuie să păstrăm mediul cât mai curat (...) Trendul de inovaţie în fertilizanţi a început acum 30 de ani, iar acum agricutura din Europa este una performantă, utilizând aceşti fertilizanţi inovatori. În România, trendul este unul ascendent, care a început acum 4 - 5 ani”, a mai precizat Marius Marica.


Aplicaţii pentru gestiunea fermei, monitorizarea culturilor, controlul temperaturilor de pe mobil, drone care furnizează informaţii despre culturi sau tractoare autonome – într-un cuvânt „Smart Agricultura”, tema evenimentului organizat miercuri de Mediafax în parteneriat cu Agrointeligenţa.
Evenimentul îşi propune să desluşească modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană.

Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Ne propunem sa discutam cum se pot finanţa fermierii romani pentru a se dota tehnologic, cum au folosit fermierii aplicatiile, cum poate lucra drona ca zilier la fermă, care sunt noutatile momentului in materie de inputuri agricole – substante chimice, tratamente, seminte, utilaje;

Participa reprezentati ai companiilor de tehnologie, oficiali din Ministerul Agriculturii şi din agenţiile guvernamentale, reprezentati ai asociaţiilor de fermieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici