Construcţiile nu vor aduce decât 6-7% din PIB în următorii ani: "Nu se poate anticipa câte firme vor rezista"

Sectorul construcţiilor, o piaţă de 9 - 10 miliarde de euro anual care dă de lucru unui număr de peste 350.000 de angajaţi, va continua să aibă o pondere de 6 - 7% anual în Produsul Intern Brut în următorii cinci ani, departe de vârfurile atinse în perioada de boom, când această industrie genera 10 - 11% din economie, arată datele din raportul preliminar de toamnă al Comisiei Naţionale de Prognoză.

455 afișări
Imaginea articolului Construcţiile nu vor aduce decât 6-7% din PIB în următorii ani: "Nu se poate anticipa câte firme vor rezista"

Construcţiile nu vor aduce decât 6-7% din PIB în următorii ani: "Nu se poate anticipa câte firme vor rezista" (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Piaţa construcţiilor a fost una dintre cele mai afectate pe timp de criză, contractându-se cu peste 40% între anii 2009 şi 2014, în timp ce mai bine de 200.000 de angajaţi au dispărut de pe ştatele de plată din această industrie, iar mai multe firme, fie ele mici, de talie medie sau chiar de anvergură, s-au văzut în situaţia de a intra în insolvenţă sau chiar de a pune lacătul.

Estimările Comisiei Naţionale de Prognoză mai arată că în următorii cinci ani, volumul lucrărilor de construcţii nu va reuşi să crească cu o rată anuală mai mare de 5 - 6%, în ciuda faptului că în România există o mare nevoie de construcţii, fie ele locuinţe, clădiri nerezidenţiale sau infra­structură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici