- Home
- Economic
-
(06.02.2012, 06:50)
- Bogdan Stanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Creditele în lei şi în euro sunt mai scumpe decât în 2010, în pofida presiunii BNR asupra băncilor
BNR a reuşit să imprime prin relaxarea politicii monetare o ieftinire a creditelor în decembrie faţă de lunile anterioare, dar dobânzile sunt încă peste nivelul de la sfârşitul lui 2010, ceea ce arată că mişcarea băncii centrale se transmite greu în piaţă.
209 afișări

Creditele în lei şi în euro sunt mai scumpe decât în 2010, în pofida presiunii BNR asupra băncilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax foto)
Dobânda medie la creditele în lei pentru populaţie ajungea la 12,7% pe an la sfârşitul lunii decembrie, fiind cu 0,2 puncte procentuale sub nivelul din luna anterioară, arată datele BNR.
Totuşi, faţă de aceeaşi perioadă din 2010 clienţii trebuie să plătească o dobândă mai mare cu un punct procentual.
Imaginea reflectată de statistici este confirmată şi de cititorii care au participat la un sondaj realizat de ZF, aproape 55% dintre respondenţi afirmând că rata la credit le-a crescut cu peste 10% în ultimii trei ani. Peste 36% dintre cei 1.377 de respondenţi spun că, de fapt, rata le-a crescut cu mai mult de 20% în perioada de criză. Ieftinirea surprinzătoare a creditelor în luna decembrie se datorează exclusiv scăderii dobânzilor pe piaţa interbancară, care s-au redus constant în ultimele luni pe fondul lichidităţii abundente din piaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Jennifer Lopez și Ben Affleck se despart după trei săptamâni de la nuntă
-
Ambasadorul Rusiei la ONU a vorbit despre o eventuală catastrofă nucleară la Zaporojie. România, printre cele mai afectate ţări de contaminarea radioactivă
-
Zelenski îi critică pe oficialii care comentează tacticile militare ale Ucrainei: Este sincer iresponsabil
-
Procurorul general al SUA anunţă că a aprobat personal percheziţia la reşedinţa lui Trump: Nu a fost o decizie "uşoară"
Bancherii renunţă cu greu la marjele de câştig aplicate peste indicatorii pieţei monetare (Robor sau Euribor), mai ales că plătesc mai mult pentru a atrage resurse de la clienţi.
Citeşte mai multe despre scumpirea creditelor faţă de 2010 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe