Cui i-e frică de robinetul rusesc? Lista celor mai dependente state de importurile de gaze din Rusia

România este printre puţinele state europene care are o poziţie confortabilă faţă de importurile de gaze ruseşti, cea mai mare parte a consumului fiind acoperită de cei doi mai producători locali, Petrom şi Romgaz.

1105 afișări
Imaginea articolului Cui i-e frică de robinetul rusesc? Lista celor mai dependente state de importurile de gaze din Rusia

Cui i-e frică de robinetul rusesc? Lista celor mai dependente state de importurile de gaze din Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit datelor Eurogas, organizaţie care grupează cele mai puternice companii de profil, la nivelul anului 2013 dependenţa României faţă de importurile de gaze ruseşti a fost de 15,3%, una dintre cele mai scăzute la nivel european.

Ţări precum Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria sau Ungaria sunt dependente de importurile ruseşti în procente cuprinse între 82% şi 100%.

În Austria de exemplu, aproape 62% din gazul consumat vine din Rusia, mai bine de jumătate din consumul polonezilor este asigurat prin importurile ruseşti, în timp ce Germania, cel mai mare client qaz Rusiei, îşi acoperă peste 45% din importuri ruseşti.

Citeşte mai multe despre statele dependente de importurile de gaze din Rusia pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici