Cum a ajuns ideea a patru prieteni studenţi o afacere de peste 50 de milioane de euro

Bogdan Padiu face parte dintr-un grup de patru prieteni care în studenţie au mizat pe cartea antreprenoriatului în IT. Un deceniu mai târziu conduce un business cu cifră de afaceri de zeci de milioane de euro. Dar nu cifra de afaceri este importantă, ci alte dimensiuni: TeamNet este compania care a informatizat sistemul 112, Inspecţia Muncii sau consulatele României, iar în prezent lucrează la o tehnologie avansată: un proiect de dronă. Şi vrea să devină un lider regional.

605 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns ideea a patru prieteni studenţi o afacere de peste 50 de milioane de euro

Cum a ajuns ideea a patru prieteni studenţi o afacere de peste 50 de milioane de euro

Impune, la prima vedere, prin înălţimea de baschetbalist, 2,01 şi zâmbeşte larg, fără reţineri. La 35 de ani are aerul unui tânăr programator, dar răspunde la întrebări cu diplomaţia unui om de afaceri hârşâit în mai bine de un deceniu de activitate şi cu siguranţa pe care ţi-o dau reuşitele. A pornit prin a fi olimpic în informatică, în timpul liceului, după ce, prin ‘90 sau ‘91, în clasa a şasea fiind, a văzut prima dată un calculator şi i s-a părut ceva extrem de interesant. Doi ani mai târziu, lua premiul întâi cu coroniţă şi a primit cadou un CIP, un microcalculator de producţie românească, fabricat până în 1994.

S-a îndreptat spre management şi a ajuns la ASE, în 1997. A terminat în 2001, o perioadă dificilă pentru economie, în care se vorbea de intrarea României în încetare de plăţi. În timpul studenţiei a lucrat ca programator la Asesoft, compania creată de antreprenorul ploieştean Sebastian Ghiţă, cu care Padiu a fost coleg de liceu.

Cum a apărut TeamNet? „Ne gândeam la o companie de software de mult timp. Ştiam că o vom face la un moment dat. În 2001 a apărut această oportunitate; în Asesoft era nevoie de o companie de software, am avut o discuţie, am primit o finanţare şi am pornit compania". Finanţarea, în valoare de 100.000 de dolari, a fost tot a lui Sebastian Ghiţă, care a primit în schimb 80% din acţiunile companiei. În timp, structura acţionariatului s-a schimbat: Sebastian Ghiţă a ieşti din companie, iar Padiu a preluat din acţiunile acestuia, ajungând să deţină acum peste 65% din titluri.

Citeşte mai multe despre ideea a 5 studenţi devenită afacere de peste 50 milioane euro pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici