Cum arată economia judeţului Sibiu, unde germanii aduc 15% din business şi companiile au cea mai mare marjă a profitului din România

Judeţul Sibiu, în care trăiesc circa 400.000 de oameni, a ajuns în ultimii ani un punct de atrac­ţie pentru investitorii străini, în special din in­dustria componentelor auto, care a dus PIB-ul per capita cu 8% peste media naţională, până la 7.563 de euro, şi salariul mediu net în luna august la 1.729 de lei, nu cu mult peste nivelul de 1.683 de lei la nivelul întregii ţări.

1036 afișări
Imaginea articolului Cum arată economia judeţului Sibiu, unde germanii aduc 15% din business şi companiile au cea mai mare marjă a profitului din România

Cum arată economia judeţului Sibiu, unde germanii aduc 15% din business şi companiile au cea mai mare marjă a profitului din România (Imagine: Catalin Cadan/Mediafax Foto)

Cea mai mare companie din judeţul Sibiu în funcţie de cifra de afaceri totală este Romgaz, cel mai mare pro­ducător de gaze din România de stat, cu un rulaj de circa 3,9 miliarde de lei anul trecut, un profit net de 995 milioane de lei şi un număr de 6.297 de salariaţi.

Chiar dacă Romgaz şi Transgaz, o altă mare com­panie din judeţul Sibiu deţinută de stat, sunt înre­gistrate în oraşul Mediaş, cele mai multe afaceri ale com­paniilor multinaţionale şi ale antreprenorilor se învârt în jurul oraşului Sibiu - fosta Capitală Culturală Euro­peană.

Companii multinaţionale din industria com­ponentelor auto precum germanii de la Con­tinental, Marquardt Schaltsysteme sau japonezii de la Takata, sunt doar câţiva giganţi din acest domeniu care şi-au stabilit baza în Sibiu, un oraş cu o populaţie de circa 150.000 de oameni.

Citeşte mai multe despre economia judeţului Sibiu pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici