Cum împarte premierul banii: Hotărârea de Guvern care redirecţionează fondurile tăiate de la ministere către primăriile puterii

Cu trei luni înainte de alegeri, puterea taie din bugetele ministerelor pentru a trimite bani în teritoriu primarilor. Surse din PDL au declarat pentru gândul că în aceste zile se pregăteşte o hotărâre de guvern prin care să fie alocate fonduri administraţiilor locale ale partidelor la guvernare, motivul fiind acoperirea cheltuielilor curente şi de capital. Banii ar urma să vină din fondul de rezervă al guvernului care va fi alimentat din tăierile operate la ministere.

285 afișări
Imaginea articolului Cum împarte premierul banii: Hotărârea de Guvern care redirecţionează fondurile tăiate de la ministere către primăriile puterii

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

În calculele democrat-liberalilor, grosul sumelor care vor pleca în teritoriu vor proveni de la ajustările de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, de la Programul pentru Dezvoltarea Infrastructurii (PNDI). De altfel, în şedinţa de guvern de marţi s-a decis o diminuare a bugetului ministerului condus de Cristian Petrescu, din cele 100 de milioane de lei bugetate pentru PNDI fiind luate 80.

Alţi bani ar urma să vină de la Ministerul Transporturilor, în acest caz însă neluându-se deocamdată o decizie. Decizia a fost anunţată cu o seară înainte de premierul Mihai Răzvan Ungureanu care, la postul public de televiziune, a vorbit de o redimensionare a bugetelor celor două ministere şi despre prioritizarea investiţiilor.

Până se vor face toate socotelile, parlamentarii puterii au primit sarcină să întocmescă listele cu primăriile din colegii către care să plece banii, având promisiunea că hotărârea de guvern va fi gata cel târziu săptămâna viitoare.

Citeşte mai multe despre cum împarte premierul banii pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici