Cum încearcă Marea Britanie să se menţină pe scena mondială după Brexit: Ministrul de Finanţe susţine un candidat britanic la conducerea FMI

Ministrul de Finanţe britanic, Sajid Javid îl sprijină pe George Osborne pentru a deveni şeful Fondului Monetar Internaţional la sfârşitul acestui an, potrivit Times of London, citat de Bloomberg.

1895 afișări
Imaginea articolului Cum încearcă Marea Britanie să se menţină pe scena mondială după Brexit: Ministrul de Finanţe susţine un candidat britanic la conducerea FMI

Cum încearcă Marea Britanie să se menţină pe scena mondială după Brexit: Ministrul de Finanţe susţine un candidat britanic la conducerea FMI

"George ar fi un şef excelent, chiar absolut superb al FMI", a declarat Javid pentru Times într-un interviu publicat sâmbătă. „După cum ştiţi, aceste procese nu sunt niciodată simple. Dar mai este ceva timp pentru a pregăti această candidatură“, a adăugat acesta.

Osborne a fost Ministru de Finanţe în guvernul premierului David Cameron din 2010 - 2016, iar în calitate de redactor al ziarului Evening Standard, Osborne l-a susţinut pe Boris Johnson pentru funcţia de premier. Noul guvern ar putea dori să susţină un candidat britanic ca o modalitate de a-şi menţine poziţia pe scena mondială după Brexitul planificat pentru 31 octombrie.

Un acord transatlantic nescris a permis Europei să selecteze directorul general al FMI şi Statelor Unite să aleagă preşedintele Băncii Mondiale. Guvernele europene au selecţionat-o deja pe Kristalina Georgieva, economist de origine bulgară şi director executiv al Băncii Mondiale, drept candidată la conducerea FMI.

Marea Britanie s-a opus cu privire la modul în care s-a desfăşurat votul în UE, spunând că nu a avut suficient timp pentru a propune un candidat şi s-a abţinut de la procesul de votare, dorind să pregătească o propunere chiar dacă acest demers este tardiv.

Impozitele lui Osborne, luate ca măsuri de austeritate fiscală în timpul timpul mndatului său, pot să nu fie văzute cu ochi buni de guvernele de pe piaţa emergentă, care au îndeletnicit demersul bugetar al FMI.

Taguri:
fmi,
conducere,
finanţe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici