Cum sunt plătiţi înalţii funcţionari de stat: Drăgoi a câştigat 200.000 de euro anul trecut, 90% din bani venind din consilii de administraţie

Banca de stat CEC Bank i-a plătit anul trecut actualului ministru de finanţe o indemnizaţie de 451.368 de lei (105.000 de euro).

527 afișări
Imaginea articolului Cum sunt plătiţi înalţii funcţionari de stat: Drăgoi a câştigat 200.000 de euro anul trecut, 90% din bani venind din consilii de administraţie

Bogdan Drăgoi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

Bogdan Drăgoi, numit de o lună ministru al finan­ţelor, a încasat în 2011 din numeroasele funcţii pe care le-a deţi­nut impresionanta sumă de 833.640 de lei (aproape 200.000 de euro), jumătate din bani, adică echivalentul a circa 105.000 de euro, reprezentând remuneraţia de membru în consiliul de administraţie al băncii de stat CEC Bank.

Pentru postul de secretar de stat în Finanţe, Drăgoi a încasat anul trecut numai 58.284 lei (13.500 de euro), adică 7% din venitul total, declaraţia sa de avere demonstrând încă o dată că în cazul multor înalţi func­ţionari publici cea mai mare parte a remuneraţiei nu provine din funcţia de bază.

În 2011, ca secretar de stat responsabil cu Trezoreria, Drăgoi a reprezentat Ministerul Finanţelor în consiliul de adminis­tra­ţie al CEC Bank şi a condus Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la Eximbank, a fost membru în consiliul reprezentanţilor la Fondul Pro­prie­tatea, în CA al Electrica şi în consiliul de supraveghere al AVAS.

Citeşte mai multe despre cât a câştigat Bogdan Drăgoi în 2011 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici