Cum vor arăta birourile viitorului

Viorel Opaiţ, corporate services director în cadrul firmei de consultanţă imobiliară Colliers, consideră că aşa-numita generaţie Y, formată din tinerii crescuţi cu gadget-urile în mână, îşi va pune în următorii ani amprenta puternic şi asupra felului în care vor arăta spaţiile de birouri.

697 afișări
Imaginea articolului Cum vor arăta birourile viitorului

Cum vor arăta birourile viitorului (Imagine: Shutterstock)

Practic, sediul clasic format în cele mai multe cazuri dintr-un spaţiu de tip "open space", situat într-o clădire cu faţadă de sticlă, îşi va pierde din importanţă pe măsură ce noile tehnologii vor deveni accesibile din orice loc.

"Se va merge către un birou colaborativ în care ai un loc în birou pentru ceea ce vrei să faci în momentul respectiv. Dau un exemplu, se va merge mult către ceea ce numim «hot desking»: o raţie mai mare de oameni pe acelaşi birou. Într-o companie de vânzări, spre exemplu, nu trebuie să ai, teoretic, câţi oameni atâtea birouri. Poţi să aloci un birou la 1,2, 1,3 sau 1,5 oameni", afirmă Opaiţ.

Consultantul afirmă că necesarul de spaţiu nu va scădea semnificativ, în condiţiile în care în clădirile de birouri vor fi amenajate zone pentru alte activităţi.

Citeşte materialul integral despre cum vor arăta birourile viitorului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici