Cumpărăm mai puţin, dar mai scump

Piaţa bunurilor de larg consum, estimată la 22 mld. euro în 2009, a scăzut în primele zece luni ale anului cu circa 6% în valoare şi cu aproape 15% în volum comparativ cu perioada similară din 2009, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piaţă MEMRB.

14 afișări
Imaginea articolului Cumpărăm mai puţin, dar mai scump

Cumpărăm mai puţin, dar mai scump (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Scăderea în volum este de peste două ori mai mare decât cea în valoare deoarece preţurile au crescut, inflaţia anuală în octombrie fiind de 7,9%, cea mai mare din UE.

Citeşte mai multe despre piaţa bunurilor de larg consum pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici