De ce ar trebui să fie obligatorii fluturaşii de salariu, iar negocierile să se poarte în termeni de salarii brute, şi nu nete

La fiecare salariu net de 1.000 de lei lunar, statul colectează, de la angajat şi de la angajator, câte 696 de lei, adică aproape 70% din valoarea netă încasată de salariat pentru munca prestată.

2532 afișări
Imaginea articolului De ce ar trebui să fie obligatorii fluturaşii de salariu, iar negocierile să se poarte în termeni de salarii brute, şi nu nete

De ce ar trebui să fie obligatorii fluturaşii de salariu, iar negocierile să se poarte în termeni de salarii brute, şi nu nete (Imagine: Octav ganea/Publimedia)

Mentalitatea populaţiei trebuie schimbată, în aşa fel încât toţi contribuabilii să fie con­şti­enţi cât de mult plătesc la stat sub formă de taxe şi impozite pe salariu şi să fie conştienţi atât de efortul angajatorului, cât şi de suma de bani colectată de stat în raport cu calitatea serviciilor oferite pentru cetăţeni, spun specialiştii.

„Dacă peste noapte românii contribuabili la bugetul de stat şi-ar schimba percepţia asupra lucrurilor şi ar avea o imagine asupra banilor care le sunt luaţi în fiecare lună şi daţi mai departe unui sistem, aceştia ar căpăta un alt tip de responsabilitate faţă de ei, faţă de bani şi faţă de societate, s-ar schimba mentalitatea. Micii întreprinzători au această imagine şi sunt extrem de vehemenţi în ceea ce priveşte taxele pe care le plătesc la stat, pentru că aceşti bani au o altă valoare în percepţia lor decât o au pentru directorul financiar de la o multinaţională“, a spus Rudolf Fedorovici, country regional representative în cadrul firmei de executive search Odgers Berndt­son.

În opinia lui Fedorovici, discuţiile şi ofertarea salariilor în termeni de „salarii nete“ este „o meteahnă care produce efecte negative în lanţ“.

Citeşte mai multe despre fluturaşii de salariu pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici