De ce nu vin IT-iştii în bănci, la salarii de peste 2.000 de euro pe lună

Directorii de resurse umane din băncile locale au dificultăţi în recrutarea IT-iştilor din cauza mediului „rigid“ caracteristic unei instituţii financiare, în ciuda faptului că ofertele salariale propuse programatorilor seniori depăşesc 2.000 de euro net pe lună.

1191 afișări
Imaginea articolului De ce nu vin IT-iştii în bănci, la salarii de peste 2.000 de euro pe lună

De ce nu vin IT-iştii în bănci, la salarii de peste 2.000 de euro pe lună (Imagine: Shutterstock)

„Pentru cei din alte industrii în afară de IT este dificil să înţeleagă de ce e greu să acoperi o poziţie atunci când ai un buget destul de mare. Noi încercăm să le explicăm clienţilor că profilul candidatului - programator este diferit şi că aceştia nu sunt obişnuiţi, de exemplu, cu un program de lucru de la 9 la 17, pentru că munca lor le permite flexibilitate din acest punct de vedere“, a spus Cristina Sincan, Recruitment Coordinator în cadrul firmei de recrutare specializată în domeniul IT TechMind.

Ea a mai adăugat că în industria IT există candidaţi care refuză joburi bine plătite doar pentru că locul de muncă este la distanţă mare de casă.

Citeşte mai multe despre motivele pentru care IT-iştii nu sunt atraşi de bănci pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici