„Din nouă ore de muncă pe zi pierdem două pe centură“. Transportatorii plâng pe centura Capitalei, unde 140.000 de maşini circulă zilnic cu doar 17 km/h

Centura Bucureştiului nu a fost niciodată o prioritate pentru guvern, astfel că la 25 de ani de la Revoluţie viteza medie cu care se cir­cu­lă pe această şosea este de doar 17 km/h.

408 afișări
Imaginea articolului „Din nouă ore de muncă pe zi pierdem două pe centură“. Transportatorii plâng pe centura Capitalei, unde 140.000 de maşini circulă zilnic cu doar 17 km/h

„Din nouă ore de muncă pe zi pierdem două pe centură“. Transportatorii plâng pe centura Capitalei, unde 140.000 de maşini circulă zilnic cu doar 17 km/h (Imagine: Mediafax Foto)

Luni, 19 ianuarie 2015, ora 13. În dreptul intrării pe centura Capitalei de la Voluntari-Afumaţi 15-20 de maşini aşteaptă nerăb­dătoare să pă­trundă pe ocolitoarea Bucureştiului, pri­ncipala arteră comercială a Capi­talei, pe care peste 140.000 de maşini o tranzitează zilnic cu o viteză medie în orele de vârf de cel mult 17 kilometri pe oră.

Chiar dacă toată lumea se grăbeşte, lipseşte zgomotul exasperant de claxon pe care îl auzi la fiecare pas în intersecţiile din Bucureşti. În schimb tirurile – mamuţi pe roţi – se succed parcă fără întrerupere, iar nervii sunt întinşi la maximum până reuşeşti să te strecori pe ceea ce se vrea a fi centură de capitală europeană. Din păcate doar „se vrea“, pentru că din cei 72 de kilometri ai centurii, doar 20 sunt extinşi la patru benzi în prezent şi pot asigura o viteză medie de până la 90-100 de kilometri/h, în timp ce pe ceilalţi 52 de kilometri şoferii duc o luptă continuă cu gropile, trecerile la nivel cu căi ferate dezafectate, dar şi intersecţiile în care centura de obicei nu are prioritate.

ZF a făcut luni un exerciţiu prin care a parcurs întreaga centură a Ca­pitalei, cu o lungime de 72 de kilometri, pentru a vedea care sunt punctele nevralgice ale acestei şosele, pe care circulă zilnic 144.000 de maşini şi care a devenit o adevărată aventură pentru şoferi, în special pentru cei care sunt nevoiţi să tranziteze de cel puţin 2-3 ori pe săptămână acest traseu.

Citeşte mai multe despre traficul pe şoseaua de centură a Capitalei pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici