Directorul Romgaz, întrebat despre scumpirea gazelor la iarnă: Sperăm că nu, dar vom vedea/ Zăcământul de gaze descoperit la Caragele va intra în exploatare peste 2-3 ani

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat, miercuri, la Mediaş, într-o conferinţă de presă, că ”vom vedea” dacă se vor majora preţurile gazelor la iarnă, însă el speră că nu se va întâmpla acest lucru, precizând că societatea trebuie să se alinieze regulilor economiei de piaţă.

719 afișări
Imaginea articolului Directorul Romgaz, întrebat despre scumpirea gazelor la iarnă: Sperăm că nu, dar vom vedea/ Zăcământul de gaze descoperit la Caragele va intra în exploatare peste 2-3 ani

Directorul Romgaz, întrebat despre scumpirea gazelor la iarnă: Sperăm că nu, dar vom vedea

Directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru, a declarat, miercuri, la Mediaş, într-o conferinţă de presă, că ”vom vedea” dacă se vor majora preţurile gazelor la iarnă, însă el speră că nu se va întâmpla acest lucru, precizând că societatea trebuie să se alinieze regulilor economiei de piaţă.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă Romgaz are în plan majorarea preţurilor la gaze în următoarea perioadă, directorul general al societăţii, Adrian Volintiru, a răspuns: ”Nu există un asemenea plan. Nu există decât Romgaz care este un jucător pe o piaţă liberă. Nu există plan de scumpire, ieftinire sau păstrare a preţului. Romgaz trebuie să se alinieze regulilor economiei de piaţă şi se aliniază”.

TITLURILE ZILEI

Volintiru a mai spus că la consumatorii casnici, Romgaz are cele mai mici preţuri din Europa.

”Noi sperăm că nu (vom scumpi – n.r.), dar vom vedea. Romgaz, dacă vă gândiţi subliminal la consumatorii casnici, are cele mai mici preţuri posibile în Europa şi acestea sunt cifre oficiale (...) România are cele mai mici preţuri pentru consumatori casnici din Uniunea Europeană”, a mai spus Volintiru.

La rândul său, directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că nivelul de înmagazinare de gaze naturale al Romgaz este astăzi la cota de 85% din programul pe care îl are de îndeplinit conform cerinţelor ANRE.

”Nu anticipăm a avea dificultăţi în a îndeplini întreaga sarcină până la finalul ciclului de înmagazinare, dimpotrivă, o să depăşim nivelul care e de 384 milioane de metri cubi pentru români”, a spus Rotar.

Zăcământul de gaze descoperit la Caragele, Buzău, va intra în exploatare peste 2-3 ani

Zăcământul de gaze de la Caragele, Buzău, va intra în exploatare în 2020-2021, în prezent Romgaz executând investiţii pentru triplarea producţiei zilnice în zăcământul comercial, aflat deja în producţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Titlu zf.ro [ title_zf ]: Romgaz va începe exploatarea zăcământului de gaze descoperit la Caragele, Buzău, peste 2-3 ani

Zăcământul de gaze de la Caragele, Buzău, va intra în exploatare în 2020-2021, în prezent Romgaz executând investiţii pentru triplarea producţiei zilnice în zăcământul comercial, aflat deja în producţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul general adjunct al Romgaz, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat miercuri, la Mediaş, în cadrul unei conferinţe de presă, că descoperirea de la Caragele, anunţată acum câţiva ani de zile, este situată la o adâncime mai mare decât zăcământul comercial, aflat în producţie de zece ani.

Noua descoperire de la Caragele a fost anunţată în vara anului 2016 şi a fost evaluată drept cea mai importantă din ultimii 30 de ani, oficialii guvernamentali din acel moment vorbind de asigurarea independenţei energetice a României sau de transformarea ţării într-un exportator de gaze naturale.

”Descoperirea Caragele anunţată acum câţiva ani de zile nu face parte din zăcământul comercial Caragele. Nu se află la nivelul izobatic al zăcământului comercial Caragele, este mult mai adâncă, nu a intrat acea descoperire în exploatare. În momentul de faţă am finalizat evaluările, am proiectat sondele pentru evaluarea acestei descoperiri şi în trimestrul IV şi în cursul anului 2019 o să forăm probabil 6 până la 8 sonde pentru evaluarea potenţialului mărimii concrete ale acelei descoperiri. Sondele sunt foarte adânci, peste 4.000 de metri, sunt dificile şi sperăm ca la sfârşitul anului viitor să fie îndeplinit programul de execuţie al acesteia (...) (N.r. Noul zăcământ) E mai adânc cu peste 1.000 de metri şi urmează a fi, anticipez, pus în exploatare undeva în 2020-2021”, a spus Dumitru Gheorghe Rotar.

Vechiul zăcământ comercial de la Caragele, aflat în producţie de peste 10 ani, a furnizat circa 700 de milioane de metri cubi de gaz.

”În momentul de faţă desfăşurăm investiţii care înseamnă colectoare, legări de sonde, care au fost forate în acest an şi în anii precedent, astfel încât la sfârşitul anului anticipăm undeva triplarea producţiei zilnice în zăcământul comercial Caragele. O să fie la peste 1,5 milioane de metri cubi pe zi, în zăcământul comercial Caragele”, a mai spus Dumitru Gheorghe Rotar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici