Dobânzile au devenit infime: 5.000 de lei la bancă mai aduc maximum 56 de lei după trei luni

Băncile locale au coborât semnificativ dobânzile la depozitele în lei, astfel încât pentru un depozit pe o perioadă de trei luni dobânda anuală este între 2,5% la Intesa Sanpaolo şi până la 5,3% la TBI Bank, sucursala grupului isarelian Kardan.

643 afișări
Imaginea articolului Dobânzile au devenit infime: 5.000 de lei la bancă mai aduc maximum 56 de lei după trei luni

Dobânzile au devenit infime: 5.000 de lei la bancă mai aduc maximum 56 de lei după trei luni (Imagine:Thomas Dan/Mediafax Foto)

Astfel, un client care vrea să depună la bancă o sumă de 5.000 de lei poate primi după trei luni o dobândă care variază între 26 de lei şi 56 de lei, în funcţie de bancă, net de impozit pe venit, dar fără să ia în calcul comisionul de retragere.

Cel mai mult au coborât dobânzile băncile mari, în timp ce băncile mici au fost mai reţinute cu tăierile de dobânzi şi încă mai afişează dobânzi de 4,5% sau chiar 5% pe an, potrivit datelor agregate de portalul financiar conso.ro.

Citeşte mai multe despre dobânzile la depozitele în lei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici