Dobânzile la lei merg spre noi minime pe piaţa interbancară

Indicatorul Robor la 3 luni, referinţa pentru costul creditelor de retail în lei, a scăzut cu 0,1 puncte procentuale în ultima săptămână, la 1,36% pe an, ceea ce indică o schimbare de direcţie după runda de creştere a dobânzilor monetare de la finalul lunii aprilie.

558 afișări
Imaginea articolului Dobânzile la lei merg spre noi minime pe piaţa interbancară

Dobânzile la lei merg spre noi minime pe piaţa interbancară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Mişcarea vine inclusiv în contextul deciziei-surpriză a BNR de a reduce cu un sfert de punct procentual dobânda-cheie la lei.

Dobânzile Robor (adi­că rata medie a dobânzilor plasate de bănci pe piaţă) se situează acum sub 1,6% pe an indiferent de scadenţă (care merge de la o zi la un an). Dobânzile Robid (pentru depozitele atrase de bănci din piaţa monetară) sunt sub 1% pe an.

Citeşte mai multe despre dobânzile la lei pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici